söndag 8 februari 2015

Bandidos ex-president hörde av sig till polis

Han var spårlöst försvunnen i ett halvår och svensk polis förberedde en internationell efterlysning.
Nu har Bandidos förra Europapresident Jim Tinndahn, 54, genom sin advokat plötsligt hört av sig till polisen.
På torsdag i nästa vecka är han kallad till ett förhör hos trafikpolisen i Skåne.


Han var spårlöst försvunnen i ett halvår och svensk polis förberedde en internationell efterlysning.
Nu har Bandidos förra Europapresident Jim Tinndahn, 54, genom sin advokat plötsligt hört av sig till polisen.
På torsdag i nästa vecka är han kallad till ett förhör hos trafikpolisen i Skåne.
Det var natten till den 7 oktober 2012 som den våldsamma kraschen inträffade. Jim Tinndahn och hans tillfällige medpassagerare hade varit på fest i Bunkeflostrand utanför Malmö, där Bandidos var på väg att etablera en ny Sverigeavdelning.

Jim Tinndahn körde bilen, en stor fyrhjuldriven ljusbrun Audi Q7 från 2006, på Annetorpsleden i Malmö.
Det var när bilen skulle in i en rondell som olyckan inträffade. Bilen körde in i ett räcke och slungades ut nerför slänten.
Kraschen med den förre Bandidosledaren var våldsam och han misstänktes bland annat för grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, drograttfylleri och grovt vållande till kroppsskada.

 

Förnekade brott

Medpassageraren Carlos Åkesson fördes i ilfart till sjukhus och vårdades på neurokirurgen på Skånes universitetssjukhus i Lund. Han fick livshotande skador genom att kroppen utsattes för våldsamma huvudkast, slag och skakningar.
Vid minst ett tillfälle deltog Jim Tinndahn i det polisförhör han kallades till. Han förnekade i huvudsak brott och sa att han inte kunde förklara händelsen.

Efter att passageraren senare avlidit omrubricerade polisen ärendet till misstanke om grovt vållande till annans död.
Men sedan juni förra året visste inte svenska myndigheter längre var han befann sig. Inte heller dansk polis hade svaret på frågan.

 

Efterlystes i Sverige

Jim Tinndahn efterlystes i Sverige med beskedet att han skulle hämtas till förhör. En internationell efterlysning planerades också.
- Man undrar ju vad som hänt. Han har självmant kommit till tidigare förhör. Det verkar konstigt, men jag tror egentligen inte att hans bortovaro har att göra med själva olyckan, mer i så fall med något annat, sa Ola Stockelius vid trafikpolisen i januari.
Efter Kvällspostens artikel hörde dock Tinndahs danska ombud av sig till polisen i Skåne. Han förklarade att Tinndahn visst var villig att möta upp till nya förhör.

- Ett sådant är planerat till nu på torsdag, säger Ola Stockelius. Då kommer han att delges den nya misstanken om grovt vållande till annans död. Samtidigt måste vi reda ut adresser och annat där vi kan nå honom framöver.

 

Vill samarbeta

Enligt Tinndahs svenske advokat Sven-Eric Ohlsson har Tinndahn aldrig haft något emot att samarbeta med polisen.
- Men vi har aldrig hört något från svensk polis. Och om man inte kallas har man ingen anledning att ta kontakt med polisen, har han tidigare sagt till Kvällsposten.
Enligt danska Ekstrabladet är Tinndahns straffregister närapå "rent som snö". Han har suttit anhållen vid några tillfällen, men aldrig dömts för något allvarligt brott.
http://www.expressen.se/kvallsposten/bandidos-ex-president-horde-av-sig-till-polis/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar