torsdag 8 maj 2014

Politi anholder rockere for intern afpresning

At det kan være svært at forlade rocker- og bandemiljøet er næppe nogen hemmelighed.
En ny sag fra den særlige bandeenhed Task Force Øst, kan nu sætte en tyk streng under dette.

Task Force Øst har i aftes anholdt seks mænd, hvoraf fire ifølge politiet er fuldgyldige medlemmer af Bandidos Copenhagen, der holder til i Hvidovre. De to øvrige skal være prøvemedlemmer, skriver Task Force Øst i en pressemeddelelse.


De seks mænd er sigtet for at have afpresset et tidligere medlem af klubben, der er røget i unåde i såkaldt "bad standing".


- Vi vil ikke acceptere bandemiljøets parallelsamfund, hvor de anvender vold som virkemiddel for at inddrive en klub-bestemt straf til deres tidligere medlem. Alle har krav på retssikkerhed, også tidligere bandemedlemmer. Med anholdelserne overlader vi vurderingen af en eventuel straf til domstolene, siger politiinspektør Kim Kliver, leder af Task Force Øst, i pressemeddelelsen.

De seks vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 11, oplyser Retten i Glostrup.


Sagen er ikke den eneste afpresningssag, som Bandidos er sat i forbindelse med i nyere tid.
I går begyndte en omfattende sag om afpresning ved Retten i Næstved, hvor et højtstående 51-årigt medlem af Bandidos sidder på anklagebænken.

Den 51-årige og ni andre rockere med bånd til Bandidos har efter politiets opfattelse stået bag omfattende afpresning, vold, frihedsberøvelse og ulovlig tvang over en længere periode.
Alt sammen er ifølge anklageskriftet sket "som medlemmer af rockergruppen Bandidos eller støttegrupper hertil".


I en anden sag sidder folk fra Bandidos i øjeblikket varetægtsfængslet for at have afpresset og klippet fingeren af en mand, der oprindeligt blot skyldte få tusinde kroner.

Retten i Næstved fastslog i august i en lignende sag, hvor et tidligere medlem var blevet afpresset, at et såkaldt "udmeldelsesgebyr" ikke er lovligt.

Her blev tre mænd dømt for afpresning 'i forening og som medlemmer af gruppen Bandidos Coasttown'. Ofret blev ifølge Retten i Næstved afkrævet 44.000 kr. De tre rockere hævdede i sagen, at det var et standard-udmeldelsesgebyr, som alle skulle betale.

- Uagtet, at samtlige de tiltalte og vidnerne har forklaret, at det er almindeligt kendt i bandemiljøet, at der skal svares et udmeldelsesgebyr, når man forlader en klub, og at dette gebyr er på 30.000 kr., finder retten, henset til det ovenfor anførte, at der ikke er tale om en sådan juridisk gyldig fordring, der kan undergives retlig inddrivelse, og at de tiltalte har været bekendt med hermed, skrev retten i dommen.

Den mest aktive af de tre mænd blev i den sag idømt et års fængsel. Han har anket sagen til Østre Landsret, hvor den efter planen skal behandles i september.

Og i en større jysk sag blev flere folk med bånd til Bandidos i december dømt for afpresning af bordeller i Kolding. Hovedmanden i den sag, et prøvemedlem, der er førtidspensionist, fik tre års fængsel. Straffen blev så høj, fordi han skyldte 790 dage fra en tidligere sag, hvor han var blevet prøveløsladt.

Ifølge dombogen skete afpresningen i flere tilfælde med henvisning til, at mændene 'kom fra rockergruppen Bandidos', og at bordellerne derfor skulle betale 5.000 kr. i beskyttelsespenge om måneden.

Retten fastslog i dommen ,at der var tale om 'organiseret og systematisk afpresning mod en særlig udsat branche'.

Dommen er anket til Vestre Landsret og er berammet til 30. juni 2014.
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2014-05-07-politi-anholder-rockere-intern-afpresning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar