söndag 11 maj 2014

HA´er tiltalt som bagmand til hashbod

Ud af fire anholdte Hells Angels-medlemmer er der foreløbig kun rejst tiltale mod en 47-årig, som politiet mener var bagmand til hashbod 13 på Christiania 

Mens politiet nu har rejst tiltale mod 78 varetægtsfængslede mænd og kvinder for organiseret hashhandel på Christiania, er to fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, som politiet mente styrede en del af hashhandlen i Fristaden, blevet løsladt. 

Fire fuldgyldige medlemmer af Hells Angels blev anholdt ved aktionen den 13. marts og fængslet. Få timer senere begik HA´eren Michael Brokside selvmord ved at hænge sig i cellen på Politigårdens fængsel, og efter løsladelsen af to HA´ere er kun et medlem af Hells Angels nu tiltalt i den omfattende hashsag.

Se også: Tiltale: Politimands kæreste solgte hash for millioner
 
Politiet overvejer dog stadig, om der senere skal rejses tiltale mod de to løsladte HA´ere. Ekstra Bladet erfarer, at beviserne mod dem er væsentligt svagere end mod de 78 nu tiltalte.

En 47-årige HA´er, der stadig er varetægtsfængslet, styrede salget af mindst 737,8 kilo hash i Pusher Street, mener politiet. Det skete blandt andet fra hashbod nummer 13. Han koordinerede og administrerede driften af en eller flere hashboder, lyder anklageskriftet.

Solgte halvandet kilo om dagen
Mindst otte personer arbejdede som sælgere for HA´eren, og de stod for salget af mindst halvandet kilo hashprodukter som skunk, pot og joints - om dagen.

Politiet mener, der er beviser for, at den 47-årige HA´er var bagmand i en periode fra november 2012 og til anholdelsen i marts.

Foruden de 78, som nu er tiltalt, efterforsker politiets bandeenhed Task Force Øst stadig mod ni personer, der mistænkes som leverandører af hash til Christiania. Tiltalen mod dem afgøres først senere.

Under aktionen den 13. marts ransagede politiet mere end 150 adresser og fandt ni millioner kr. i kontanter og på bankkonti, 3,5 kilo guldbarrer, 404 kilo hash og 3500 joints.

Politiet håber, at retssagerne mod de 78 tiltalte er afgjort om et års tid. Politiet har delt de 78 personer op i seks store sager, da mange af dem ifølge politiet har arbejdet sammen.

I sagen mod den 47-årige HA´er er 10 andre også tiltalt.

I sagen, hvor en politimands 48-årige kæreste er tiltalt for handel med 231 kilo hash, er ni andre tiltalt sammen med hende.

Politiet eftersøger stadig flere personer, der skal tiltales i sagerne, men som har været som sunket i jorden siden politiaktionen den 13. marts.
http://ekstrabladet.dk/112/article2280542.ece

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar