onsdag 7 maj 2014

Alexander Ivanovic, 31 OG:s vicepresident får livstid för morden

En 61-årig man sköts ihjäl i Nässjö och hans fru fick så svåra skador att hon senare avled. I dag på eftermiddagen faller domen mot två män, båda medlemmar i det kriminella nätverket Original Gangsters, som misstänks för dådet samt ännu ett mord i Göteborg.

En 31-åring anklagas för att ha hållit i vapnet i båda fallen. I februari 2013 sköts paret i bostaden i Nässjö, enligt polisen fanns ingen hotbild mot dem – måltavlan ska ha varit en annan man på orten som haft affärer ihop med Original Gangsters.

I april samma år sköts flera skott in genom ett lägenhetsfönster i Bergsjön i Göteborg. En 43-årig man dog, en annan person fick svåra skador. I en dator som beslagtogs efter händelsen hittades sökningar på mordet i Nässjö, vilket fick polisen att koppla ihop utredningarna.

Den andre mannen, 22 år, är åtalad för bland annat medhjälp till mord. Åklagaren yrkar på fängelse för båda, livstid för 31-åringen.
http://www.vk.se/1188618/dom-i-uppmarksammade-mord 

DOM:
http://minfil.org/J7u9fbbdb9/AvgDok_7037-13.pdf 


Den 31-årige mannen misstänks ha skjutit ihjäl en oskyldig man och orsakade svåra skador på hans fru i Nässjö. Innan han hann gripas inträffade nästa mord. En 43-årig man sköts ihjäl i sitt hem i Bergsjön och dog framför ögonen på sin familj.
Åklagaren yrkar på livstids fängelse för den 31-årige Original gangstersmedlemmen.
I dag kommer domen.
http://www.expressen.se/gt/og-man-misstanks-for-mord--dom-faller-i-dag/ 


 

OG:s vicepresident får livstid för morden

Original Gangsters vicepresident sköt ihjäl en oskyldig man och orsakade svåra skador på hans fru i deras hem i Nässjö. Innan han greps hann han döda ytterligare en person - en 43-årig man som dog framför ögonen på sin familj. Rena avrättningarna anser tingsrätten.

Utpekad av 22-åringen

De skriver också att 22-åringen "har pekat ut Alexander Ivanovic som den som utfört såväl skjutningen i Nässjö som skjutningen i Bergsjön". Tingsrätten anser att 22-åringens "uppgifter är trovärdiga och tillförlitliga och har fått sådant starkt stöd av den övriga utredningen att den tillsammans med den tekniska utredningen kan läggas till grund för bedömningen att Alexander Ivanovic är gärningsman i såväl Nässjö som i Bergsjön".
Advokat Lars Brandel är kritisk till att man litat på 22-åringen. Han anser att 22-åringen har mycket att vinna på att "lämna felaktiga uppgifter".
– Vad han vet är att han kan lämna vilka uppgifter han vill om Alexander, "jag kan gola på Alexander för han kommer aldrig att gola på mig". En vicepresident i OG golar aldrig på någon, arbetar i överhuvudtaget inte tillsammans med polisen, säger Lars Brandel.

22-åringen "golade"

Han berättar att 22-åringen ville lämna OG, vilket även framkommit i förundersökningen.
– Men han hade en dålig ekonomi och det kostar 250 000 kronor att ta sig ut medlemskapet och det hade han inte. Då vet han att "så fort jag golar så åker jag ur OG med automatik, jag hamnar visserligen i badstanding och det är inte rolig att vara där", säger Brandel och säger att 22-åringen visste att han kunde få hjälp av polisen att få skyddad identitet.
Det hittades ett antal patronhylsor på adressen i bergsjön där 43-åringen mördades. De bar spår av Alexander Ivanovics DNA. man har även hittat spår av hans DNA på en tröja och ett par handskar som slängts utmed flyktvägen. På dessa fynd har det också funnit spår av tändsatspartiklar som kunnat kopplas till de återfunna patronhylsorna.
http://www.expressen.se/gt/ogs-vicepresident-far-livstid-for-morden/ 

31-årige Alexander Ivanovic stod  åtalad för att ha skjutit ner ett äldre par i Nässjö och en gängrival i Göteborg.
I dag meddelade Göteborgs tingsrätt domen mot gängledaren:
Livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18838689.ab 


Experterna om domen mot gangsterledaren

Vicepresidenten får livstids fängelse - samtidigt som den internationella efterlysningen mot ledaren hävs.
Vad onsdagens nyheter får för påverkan på Original Gangsters utveckling är oklart.
– Jag kan inte svara på det. Det är något framtiden får utvisa, säger Sven Alhbin, chef för länskriminalen i Göteborg.
http://www.expressen.se/gt/experterna-om-domen-mot-gangsterledaren/

Villkorlig dom för mannen som anlitade OG 

När en Nässjöbo i 60-årsåldern inte fick betalt som han ville för en affär anlitade han Original Gangsters för att driva in pengarna. I dag dömdes Nässjöbon till villkorlig dom och samhällstjänst.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5856022


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar