fredag 18 mars 2011

Ville drepe Outlaws-medlemmer

To menn dømt: Ville drepe

To menn fikk fire og fem års fengsel for drapsforsøk på flere Outlaws-medlemmer.
Les også:
Presset MC-fører fra Outlaws av veien
Presset MC-fører i grøften
 
«Bilen ble brukt som drapsvåpen som har ledet til domfellelse for flere drapsforsøk. Lagmannsretten legger til grunn at 31-åringen hadde drapsforsett da han med vilje kjørte på N.N. med det formål å treffe ham med bilen», skriver Borgarting lagmannsrett i en knusende dom over to bilbøller.

Motivet til drapsforsøkene skal være et ønske om hevn for en hendelse som ligger mange år tilbake i tid.

- Belastet miljø

Det var i august 2009 to Fredrikstad-menn på 23 og 31 år i alkoholrus bestemte seg for å kjøre ut til Hvaler for å kjøpe hasj.

Yngstemann sliter med å få jobb etter ulykken. Han er tidligere straffet for blant annet legemsfornærmelse, legemsbeskadigelse, skadeverk, tyveri, heleri, brudd på våpenloven og narkotikakriminalitet.

Eldstemann går nå på en ettårig bibelskole. Han er tidligere straffedømt for blant annet skadeverk, vold og narkotikaforbrytelse.

- Meiet ned

Underveis mot sommerøyene innhentet de en kolonne fra «Outlaws», og begynte straks forsøkene på å presse førerne av veien ved å kollidere med dem og kaste gjenstander på syklene.

Så kjørte de forbi hele kortesjen, snudde bilen, og kom tilbake i 120-130 km/t i feil kjørefelt.
Deretter snudde de bilen igjen, tok igjen MC-førerne, og fortsette å kræsje bilen inn i motorsyklene. 31-åringen kjørte, mens 23-åringen brukte døren på sin side til å slå inn i de vettskremte MC-førerne.
Til slutt mistet to «Outlaws»-medlemmer kontrollen, og den ene ble slengt 70-80 meter grøftelangs før han ble liggende med livstruende skader.

- Nye drapsforsøk

Etter dette svingte fredrikstadmennene inn på en parkeringsplass. Hit kom også MC-førerne, som forsøkte å få kontroll med bilen til politiet kom.
Da ga 31-åringen gass og raste rett mot tre menn som gjorde kollbøtte over bilen eller fikk slengt seg til siden.

Ingen av dem ble alvorlig skadet, men lagmannsretten nøler ikke med å kalle også dette for et drapsforsøk.

- Samme straff

Borgarting lagmannsrett finner absolutt ingen formildende omstendigheter ved de to mennenes oppførsel.

Bilføreren fikk fem års fengsel, passasjeren fire år.

31-åringen fradømmes retten til å kjøre bil på livstid.

«Lagmannsretten finner at allmenne hensyn gjør dette påkrevd for å beskytte samfunnet mot skadevirkningene det kan ha om han fortsatt tillates å føre motorvogn», konkluderer lagdommer Dag Stousland.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4064254.ece 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar