fredag 18 mars 2011

MC-klubber blir bystyresak

Ordfører Arne Thomassen i Lillesand kommune er helt klar på at det vil bli satt inn alle krefter på å hindre at såkalte 1-prosent motorsykkelklubber får fotfeste i kommunen. Han har selv deltatt på et møte i KS (kommunenes arbeidsgiver-, interesse- og medlemsorganisasjon) hovedstyre hvor det ble fattet et vedtak om å oppfordre alle kommuner i landet om å bruke alle midler for å hindre slike etableringer.

1-prosent motorsykkelklubber er klubber som gjennom mange år har erklært at de betrakter seg selv til å stå utenfor vanlige lover og regler, og være totalt lojale mot klubbenes egne regler og normer. Dette er MC-klubber som svært ofte relateres til grove kriminelle handlinger.

De motorsykkelklubbene politiet først og fremst advarer mot, er Hells Angels, Bandidos, Outlaws og Coffin Cheaters. Politiet sier også at de ikke kan bekjempe veksten til disse klubbene alene. På den måten kan de enkelte kommunene være med å bidra i kampen. Det finnes også en rekke sympatiserende motorsykkelklubber som gjerne skulle bli tatt som 1-prosentklubber.
http://lp.no/article/20110318/NYHETER/703189999 

 – Si nei til MC-klubber
Politiet ber eiere av eiendommer som kan være attraktive leieobjekter for motorsykkelklubber som er kjent for kriminell virksomhet, å vise samfunnsansvar og avvise henvendelser.
http://lp.no/article/20110316/NYHETER/703169999 


Taus om MC-klubb på Isefjær
Dagfinn Isefjær som eier den aktuelle gården på Isefjær i Høvåg som kan bli base for en motorsykkelklubb, ønsker overhode ikke å kommentere den forespørselen han selv sendte Lillesand kommune i slutten av februar.
http://lp.no/article/20110318/NYHETER/703189997

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar