måndag 5 november 2018

Gängmedlem anmälde olagligt vapen – bruttostraffet blir sex år

Red and White Crew-medlemmen klev in på polisstationen och berättade att han hade ett "olagligt vapen" hemma under bäddmadrassen.
Nu döms han till två år och tre månaders fängelse. Dessutom får mannen ytterligare tre år och nio månader då en villkorlig frigivning anses förverkad.

Medgivandet i tingsrätten innebär sålunda att den 39-årige yrkeskriminelle mannen sammanlagt tvingas avtjäna ett sexårigt bruttostraff.
Det handlar om samma person som 2008 fälldes för decenniets mest brutala mord.

Brinnande offer

När polisen den 6 december 2007 larmades till Ångpannegatan på Hisingen brann offret fortfarande, liggande medvetslöst på gatan.
Han hade dödliga skador av en yxa i huvudet och djupa knivmärken runt halsen, men var alltjämt vid liv. Mannen avled dock strax därpå.
Då som nu sökte 39-åringen på egen hand upp polisen och angav sig själv.

Inbakad påföljd

Vid det förra tillfället hade han för övrigt ett porträtt av Adolf Hitler under armen i samband med sin anmälan.
Det är alltså resterna av den tidigare försyndelser som bakas in i det senaste påföljden.
Domen mot honom i det aktuella fallet är mycket kortfattad:
"Eftersom erkännandet vinner stöd av fotografier, vapenundersökning och beslagsprotokoll är det bevisat att den tilltalade har begått gärningen, som är ett grovt vapenbrott", skriver rätten.

Stulet gevär

I förundersökningen undrar förhörsledaren till vad den 39-årige skulle använda det halvautomatiska hagelgeväret (stöldgods från ett inbrott i Strömstad).
– Eldstrid, svarade den misstänkte, som ingår i Red and White Crew, en av Hells Angels supportklubbar.
Vid husrannsakan påträffades jackor och tröjor med anknytning till mc-gänget. I hallen hängde en väst med emblem.

Förföljd av fyra

– Jag hade tänkt att ha vapnet till en konfrontation. För någon månad sen var det fyra beväpnade män som knackade på min dörr mitt på natten. Jag öppnade inte, förklarar 39-åringen i förhör.
 
Vet du varför de var ute efter dig? frågar polismannen.
– Troligtvis någon gammal fiende från Stockholm som skickat dom.
Han konstaterar också kort att han fått det stulna geväret av en "broder", en man med koppling till HA-sfären i Bohuslän och som faktiskt namnges i utredningen.
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/g%C3%A4ngmedlem-anm%C3%A4lde-olagligt-vapen-bruttostraffet-blir-sex-%C3%A5r-1.10331379

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar