fredag 9 november 2018

Bandidos-ledare gripen i Stockholm – kopplas till jättebeslag av vapen

En ledare för Bandidos MC har gripits vid en insats på onsdagskvällen.
Gripandet kopplas till ett jättebeslag av vapen och sprängmedel som polisen gjorde i april.
– Nu är vi där i utredningen att det var dags att plocka in honom, säger Daniel Löfgren, polisinsatschef vid Grova brott polisområde Syd.

Det var en söndag i april i år som polisen hittade stora mängder automatvapen, sprängmedel och knark gömda i bilar i ett parkeringsgarage i Skärholmen i södra Stockholm.
Man påträffade bland annat 37 vapen varav 13 stycken av dessa var automatvapen.

Expressen skrev då om att vapengömman tillhörde mc-gänget Bandidos och även Bredängsnätverket, två gäng som samarbetar i den kriminella miljön i Stockholm.

– Vissa av de här vapnen är tänkta att använda i krig, sade utredningsledare Jonas Lindberg på grova brottsektionen vid polisen i Stockholm syd till Expressen då.
Nu har utredningen lett fram till ett gripande av en Bandidos-ledare.

Greps i Bandidos lokaler 

På onsdagskvällen har polisen utfört husrannsakningar på ett flertal adresser i södra Stockholm, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

– Gripandet har skett i Bandidos lokal i Brandbergen i södra Stockholm, säger Daniel Löfgren, polisinsatschef vid Grova brott polisområde Syd.

Bandidos-ledaren är nu anhållen av åklagare och är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

– Den här utredningen har pågått rätt länge, sedan i april. Och nu är vi där i utredningen att det är dags att plocka in honom. Nu är han misstänkt och det är ett så pass grovt brott när vi inte kan ha dem ute, då ska de gripas, anhållas och häktas. Det är därför han är anhållen.

Daniel Löfgren kan inte säga exakt hur gripandet gick till, men arbetet var ett samarbete mellan enheten för grova brott i polisområde Syd med den regionala insatsstyrkan i Stockholm och lokala polisen.

Polisen om knarkkriget

Tillslaget är en del av polisens arbete i den särskilda insatsen som kallas för Max.
Genom den bedriver polisen ett riktat arbete för att bryta våldsutvecklingen.

”Kriminella nätverk och en kamp om narkotikamarknaderna är en del av problematiken och därmed också det som polisen jobbar emot”, skriver polisen på sin hemsida. 

De skriver också att från årsskiftet till den 7 november i år har cirka 89 skjutningar skett i Stockholms län, siffran har inte slutreviderats än. Under samma period 2017 skedde 114 skjutningar, enligt polisen. https://www.expressen.se/nyheter/bandidos-ledare-gripen-i-stockholm-/


Bandidosledare häktad efter tillslag

En 31-årig man har häktats efter polisens tillslag mot mc-gänget Bandidos i Stockholmsområdet tidigare i veckan. Mannen, som är en ledarfigur inom Bandidos, är häktad misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.
Mannen kopplas till ett stort vapen- och narkotikabeslag i våras. Då hittades två bilar i ett garage i Skärholmen i södra Stockholm. I bilarna fanns 37 vapen, varav 13 automatvapen. Det fanns även ammunition, sprängmedel och omkring 13 kilo narkotika.
I onsdags kväll genomförde polisen ett antal husrannsakningar i södra delarna av Stockholms län, bland annat mot Bandidos lokaler i Brandbergen i Haninge.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar