måndag 13 juni 2016

Man misstänkt för trippelmord hittad död

En av de sex män som suttit häktade som misstänkta för trippelmord i Köpenhamn tros ha tagit sitt liv. Mannen, en 24-årig medlem i mc-gänget Bandidos, hittades på fredagen död i sin cell i Holbæk Arrest.
"Vår älskade bror har gått bort. Love, Loyalty and Respect", skriver klubben på sin Facebook.
Köpenhamnspolisen bekräftar dödsfallet för tidningen Ekstrabladet.
Suhaib Jaffar, Philip Rasmussen och Mike Vinther hittades mördade i en lägenhet på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg den 11 november 2015. Kropparna låg i sängar eller på en madrass och polisen utgick från att männen skjutits i sömnen.
Sex män häktades i slutet av april i Köpenhamn som misstänkta för delaktighet i morden. Flera av dem är fullvärdiga medlemmar i Bandidos – en av dem var alltså den nu avlidne 24-åringen. Alla sex nekade till brott.

Tre i lägenheten – tre utanför

Enligt åklagaren ska bara tre av dem ha befunnit sig inne i den lägenhet där männen mördades. Men misstanken är den samma mot alla sex – att de gemensamt och i samförstånd har planerat och varit delaktiga i de tre morden.
Ingen av de misstänkta pekas alltså direkt ut för att ha hållit i ett vapen och avfyrat något av de dödande skotten. Polisen har tidigare avslöjat att mördarna använt både en revolver och ett hagelgevär.
Först troddes dådet vara en del i en pågående konflikt mellan mc-gängen Hells Angels och Bandidos. Men efter hand har teorin förändrats så att morden snarare förmodas vara en intern uppgörelse.
En medlem i Bandidos i Köpenhamnsregionen hade tidigare blivit knivstucken. Trippelmordet skulle enligt danska medier kunna vara en hämnd för det dådet.

Polisen bekräftar dödsfallet

På fredagskvällen hittades alltså 24-åringen död i sin cell i Holbæk Arrest.
– Vi kan bekräfta att en av de frihetsberövade i ärendet om trippelmordet i går kväll hittades död i sin cell. De anhöriga har underrättats, sa Hans Erik Raben vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet på lördagen.
Enligt tidningen hanteras dödsfallet som ett självmord. Kroppen ska obduceras. Det är Mitt- och Västsjällandspolisen som utreder dödsfallet eftersom Holbæk ligger i det polisdistriktet.
Att Köpenhamnspolisen uttalar sig om dödsfallet beror på att den myndigheten utreder trippelmordet som 24-åringen misstänktes ha varit delaktig i.
Hyllningen till 24-åringen på Bandidos Facebooksida hade sent på lördagskvällen kommenterats över 100 gånger – av folk från både Danmark och andra länder. Även Hells Angels deltog i sorgen.
http://www.expressen.se/kvallsposten/man-misstankt-for-trippelmord-hittad-dod/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar