måndag 13 juni 2016

Advokat: Många vill hyra ut till Hells Angels

De långdragna juridiska processerna kring Hells Angels-gården i Härtsöga utanför Karlstad är meningslösa, anser hyresgästen Solstadens motorsports advokat Ismo Salmi. Han uppger att mc-klubben har gott om andra alternativ, om man tvingas lämna gården.
– Även om nu Solstadens motorsport inte skulle få finnas kvar i lokalerna som de har suttit i under snart ett kvarts sekel, så innebär det inte att Hells Angels som klubb kommer att försvinna från Karlstad. Egentligen är det en strid om påvens skägg, som vi håller på med här, säger Ismo Salmi till P4 Värmland.

Igår vann Hells Angels-klubben Solstadens motorsport en delseger i Högsta domstolen i en av tvisterna med Karlstads kommun.

Men en annan process återstår. Enligt en tingsrättsdom får kommunen vräka mc-klubben, eftersom man inte har försäkrat fastigheten. Domen har överklagats till hovrätten.
Men om Hells Angels tvingas flytta finns det andra fastighetsägare som vill hyra ut till klubben, enligt Ismo Salmi.

– Varje månad får jag kontakt med ett antal fastighetsägare, de tar kontakt med mig för att höra om inte Hells Angels kan hyra deras lokaler. Hells Angels är en väldigt populär hyresgäst, klubben sköter sina hyresbetalningar, sköter om lokalerna minutiöst och framför allt brukar det bli ganska lugnt i områden där de håller till, säger Ismo Salmi.

Men påståendet att processen om Ha-gården är meningslös får Per-Samuel Nisser, moderat kommunalråd i Karlstad, att reagera.

– Om han hotar med att grupperingar som är kopplade till kriminella organisationer, om inte han vinner sitt fall, kommer att agera och finnas kvar i samma stad... Ett mycket märkligt uttalande från hans sida. Om han så att säga är hyresförmedlare åt Hells Angels, det får stå för honom, men jag har aldrig hört talas om någon advokat som jobbar på det sättet, säger Per-Samuel Nisser.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6451141&playaudio=5736739

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar