onsdag 16 december 2015

Granit Mc Lysekil klubbhus i lågor

Bara timmar innan Granit Mc Lysekil klubbhus stod i lågor så ska medlemmar i mc-klubben ha varit i slagsmål med en undergrupp till Bandidos på ett värdshus i Mellerud.
Polisen slår också fast att Granit Mc Lysekil har klara kopplingar till Bandidos ärkerival Hells Angels.
– Klubben som har brunnit är en supporterklubb till Hells Angels, det råder det absolut inga tveksamheter kring från polisens sida, säger kriminalkommissarie Sven Lindgren, expert på kriminella mc-gäng i region Väst.

Under söndagskvällen brann mc-klubben Granit Mc Lysekils klubbhus till grunden. Natten dessförinnan ska medlemmar i mc-klubben ha varit inblandande i ett bråk med representanter till Bandidos stödgrupp Chicanos på ett värdshus i Mellerud, enligt uppgifter till GT.
Polisen bekräftar bråket:
– Vi har ryckt ut till värdshuset på grund av ett bråk. Det togs upp mer än en anmälan om misshandel, säger Jörgen Nygren, polisens presstalesman i Östra Fyrbodal.
Polisen kan också bekräfta uppgiften om att det rör sig om två rivaliserande mc-gäng.
– Det stämmer överens med de uppgifter som vi har fått och vi håller naturligtvis på att utreda det, säger Nygren.

Supporterklubb till HA

Enligt uppgifter till GT så ska det ha varit medlemmar i Chicanos som blev värst tilltygade under slagsmålet. Något som Jörgen Nygren inte kan kommentera närmare:
– Det jag kan säga är att en av de inblandade fick åka med ambulans till sjukhus.
GT har tidigare skrivit att Chicanos Trestad, som alltså är en stödgrupp till den kriminella mc-klubben Bandidos, har kopplingar till Mellerud. Enligt kriminalkommissarie Sven Lindgren, som är expert på kriminella mc-gäng, så har Granit Mc Lysekil klara kopplingar till Hells Angels – Bandidos ärkerival.
– Klubben som har brunnit är en supporterklubb till Hells Angels, det råder det absolut inga tveksamheter kring från polisens sida, säger han.

Vore ett övertramp

Men om slagsmålet på värdshuset på något sätt hör ihop med det nedbrunna klubbhuset vill polisen inte spekulera i.
– Det finns inga som helst belägg för det i nuläget, säger Lindgren, som samverkar med lokalpolisen i förundersökningen gällande den nedbrunna mc-lokalen.
Rent generellt så vore det ett rejält övertramp att ge sig på en mc-klubbs lokal, enligt experten.
– Det gör man bara inte. Under det stora mc-kriget på 90-talet så gick man på klubbhusen och sket i om det fanns människor där inne eller inte. Men så gör man bara inte, säger Lindgren.
Brottsrubriceringen för söndagens brand är mordbrand. Men polisens tekniker kommer inte kunna utreda brandorsaken förrän platsen svalnat, vilket bedöms ske tidigast tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar