onsdag 16 december 2015

Bandidos ex-president Jim Tinndahn misstänks för rattfylla

MALMÖ. Åklagaren vill att Bandidos ex-president Jim Tinndahn, 54, döms till fängelse för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada på numera avlidne Carlos Åkesson.
Jim Tinndahn föll i gråt under rättegången mot honom när hans advokat bad honom berätta om sitt liv.
– Jag har inte längre någon anknytning till Bandidos och är inte aktiv medlem, uppgav Bandidos tidigare Europapresident.

Det var när hans advokat, Sven-Eric Ohlsson, frågade Jim Tinndahn hur han lever i dag som tårarna kom.
– Jag försöker leva ett normalt liv om man nu kan kalla det för ett normalt liv, sa Jim Tinndahn.
När hans advokat tog upp att Jim Tinndahn tidigare varit Europapresident för Bandidos och undrade om han fortfarande var aktiv i mc-gänget fick advokaten detta svar:
– Jag har inte längre någon anknytning till Bandidos och är inte aktiv medlem.
Medan Jim Tinndahn svarade grät han öppet, satt hopsjunken och torkade samtidigt tårarna.

Blodtest visade på droger

Kammaråklagare Ericka Olivares hävdar att ex-presidenten för Bandidos i Europa både rökt hasch och tagit kokain innan olyckan som ledde till att 34-årige Carlos Åkesson fick livshotande skador.
Carlos Åkesson avled 2014 men enligt läkare inte av de svåra skador som gjorde honom handikappad.
Från att tidigare ha hävdat att inte han minns så mycket av olyckan hade Jim Tinndahns hågkomst av kraschen förbättrats när han i går hördes i Malmö tingsrätt.
Numera kommer han ihåg hur han körde in i en rondell i närheten av köpcentrat Emporia i oktober 2012. Klockan var cirka 2 på natten.

Körde som vanligt

– Jag körde som jag brukar köra min bil, bromsade och räknade med att bilen skulle göra som den brukar men det gjorde den inte, berättade Tinndahn för tingsrätten.
– När jag kör upp till rondellen har jag inte kört för fort, påstod han med tillägget att han inte mindes allt.
Det motsades av ett vittne som påstod att han sett bilen komma i en enligt honom alldeles för hög hastighet mot rondellen.
Tidigare på kvällen hade Jim Tinndahn varit på en verkstad i Malmö och bytt däck på sin Audi. Sommardäcken som han bytte mot dubbade vinterdäck var breda och vinterdäcken smala.

På väg till fest

De nya vinterdäcken ska enligt honom vara en bidragande orsak till den våldsamma kraschen i rondellen.
– Jag skulle släppa av Carlos men hann aldrig fram till festen, förklarade Jim Tinndahn.
Han hade i går ingen förklaring till att det fanns spår av både hasch och kokain i hans blod när åklagaren frågade honom.
Jim Tinndahn var i ett tidigt skede misstänkt för drograttfylleri men det brottet är preskriberat. Men under rättegången blev han i dag i stället delgiven misstanke om grovt rattfylleri av åklagaren, ett brott han nekar till.
Hans advokat, Sven-Eric Ohlsson, ansåg att tingsrätten borde ogilla den brottsmisstanken.
– Det går inte att på sittande stjärt väcka åtal för ett grovt rattfylleri när vi inte fått oss någon gärningsbeskrivning eller utredning som har kunnat bemötas eller begära kompletteringar på. Det ska bara bort, hävdade Sven-Eric Ohlsson.
Han anser att varken åklagare eller polisutredning visat att Tinndahn kört för fort eller vårdlöst. Han anser därför att Tinndahn, om denne fälls, ska få villkorlig dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar