lördag 5 oktober 2013

Oklarheter kring tilläggsavtalet om Hells Angels lokal i Hertzöga

Karlstads kommun har hävdat att Hells Angels, eller deras juridiska förening Solstadens motorsport, inte har betalt någon försäkring på fastigheten i Hertzöga. Förra veckan skickade Solstadens motorsport, via deras advokat Ismo Salmi, ett tilläggsavtal till kommunen där det framgår att det är fastighetssägaren som ska betala försäkringen. Men det finns oklarheter runt tilläggsavtalet.
Fastigheten såldes den 28 februari 2011 till företaget Renhult Company AB. En vecka senare, den 7 mars 2011, gjordes ett transportköp och fastigheten skrevs över till en 50-årig medlem i Hells Angels som då blev civilrättslig ägare.
Det är här det uppstår juridiska problem. För tilläggsavtalet, som är inlämnat till Karlstad kommun, är daterat den 8 mars 2011, dagen efter att 50-åringen står som juridisk ägare och tillägget är underskrivet av Renhult Company AB, fastighetens förre ägare.
– Den tidigare ägaren äger ju inte fastigheten längre, säger Hanna Sörendal, stabsjurist på Lantmäteriet.
Ismo Salmi är advokat åt Solstaden Motorsport, de som i dag hyr fastigheten, känner inte till att det skrevs ett transportavtal dagen före tilläggsavtalet.
– Om Lantmäteriet säger att någon är civilrättslig ägare så behöver det inte betyda att så verkligen är fallet, säger Ismo Salmi.
Karlstads kommun har valt att inte kommentera uppgifterna så länge det pågår en utredning från kommunens sida.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5664341

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar