lördag 5 oktober 2013

Kommunen ska analysera JO-kritik om Hells Angels-skyltar

Stadsbyggnadsnämnden i Eskilstuna ska analysera kritiken från JO, som gäller Hells Angels nedtagna skylt.
Som vi rapporterade igår riktar JO skarp kritik mot Stadsbyggnadsnämnden i Eskilstuna när det gäller hanteringen av Hells Angels överklagande. Hells Angels hade överklagat kommunens beslut att ta ner skylten på fastigheten i Valhalla industriområde. Men enligt JO skickades överklagandet aldrig vidare till länsstyrelsen. Istället stängdes ärendet ner.
– Vi ska anlysera vad den här kritiken från JO består i och exakt var vi brister så att vi säkerställer det, säger Magnus Johansson, miljöpartist och ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.
– Vi har naturligtvis trott att vi har gjort rätt och nu får vi kritik för att vi haft brister i delar av den här hanteringen.
Hells Angels tog ner den aktuella skylten efter hot om vite från kommunen, som krävt att Hells Angels ska begära bygglov.
– Vi har uppmanat Hells Angels att skicka in en bygglovsansökan och så kommer vi avslå den, för vi vill inte ha en sådan här skylt på den här fastigheten, och så får de överklaga vårt beslut. Men Hells Angels har valt att inte göra som andra privatpersoner, föreningar och företag gör och skicka in en bygglovsansökan, utan de har valt en annan väg, och det ställer ju till en del problem, säger Magnus Johansson.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5656539

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar