lördag 5 oktober 2013

Hemlig mordsajt stängd av FBI

FBI har stängt den hemliga sajten Silk Road, och gripit den misstänkta upphovsmannen, som hittills beräknas ha omsatt närmare 1,2 miljarder dollar på sajtens transaktioner.

Narkotika. Vapen. Stöldgods. Beställningsmord. Allt fanns till salu på the Dark Web, den mörka sajten. Eller Silk Road som var dess officiella namn.
I veckan stängde den amerikanska federala polisen ner Silk Road och den 29-årige Ross William Ulbricht greps i San Fransisco. FBI misstänker att han är upphovsmannen och hjärnan bakom the Silk Road, Sidenvägen, döpt efter den gamla handelsvägen mellan Asien och Euorpa.

Bitcoinvärdet dök

Ulbricht tros ha tjänat upp emot 1,2 miljarder dollar på sajtens transaktioner. I samband med Ulbrichts gripande beslagtogs 3,6 miljoner dollar i bitcoins, hittills det största beslaget av den virtuella valutan, ett faktum som fick valutakursen på bitcoins att störtdyka över hela världen.
På sajten C’thulhu lovade en grupp före detta militärer att mörda på beställning. Enligt en prislista kostade ett mord på en vanlig medborgare 25.000 dollar, en kriminell gängmedlem 35.000, en polis
40.000, en bolagsdirektör 250.000 dollar, en kändis 500.000 och en politiker eller minister 1,5 miljoner dollar.
http://www.svt.se/nyheter/varlden/hemlig-mordsajt-stangd-av-fbi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar