söndag 31 oktober 2010

- KOLLADES INTE. Trots att den nu svindlerimisstänkte banktjänstemannen hade fått sparken från Nordea och hade kopplingar till kända bedragare fick han ändå jobb på SEB.

Banktjänstemannen som misstänks för 52-miljonerskuppen mot SEB har tidigare fått sparken från Nordea efter ett annat storbedrägeri.

Expressen kan i dag avslöja att den nu misstänkte 28-åringen bjöds på tårta av bedragaren efter brottet som gav 28 miljoner i guld och kontanter. 

SEB hade ingen aning om hans bakgrund och utreder nu om rekryteringsfirman som tog referenser på banktjänstemannen verkligen gjort sitt jobb. 

20 SEB-kunder fick sina konton länsade

* 20 av SEB:s mest förmögna kunder fick sina konton tömda på sammanlagt 52 miljoner kronor på samma dag – i fredags för två veckor sen. En 28-årig banktjänsteman på SEB misstänks för svindleriet och har häktats.
* Pengarna slussades vidare till ett tiotal konton och de som tog emot pengarna som mellanhänder har nu häktats misstänkta för grovt penninghäleri.
* Eftersom pengarna har överförts i samband med ett brott har SEB kunnat ta tillbaka den största delen av summan. Alla kunder fick direkt tillbaka sina pengar på respektive konto och om alla pengar inte hittas står SEB för mellanskillnaden.

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2194262/svindlaren-hade-fatt-sparken-fran-nordea 

Tre Uppsalakrögare häktade

Vd:n för Vip Restaurang & Nattklubb i Uppsala har häktats, misstänkt för inblandning i en uppmärksammad kupp mot SE-banken på 52 miljoner kronor.

http://www.unt.se/uppsala/tre-uppsalakrogare-haktade-1096624-default.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar