fredag 28 mars 2014

Fyra häktade för utpressning av stjärnkrögare, bla en av ledargestalterna i det kriminella gänget Werewolf Legion.

Krogprofilen Melker Anderssons krog Grill har två gånger blivit utsatt för brandattentat. Nu har en känd 36-årig ledare inom den undre världen har begärts häktad för den senaste brandattacken, som skedde i början av mars. Mannen ska också ha bedrivit utpressning mot Melker Andersson en längre tid, uppger DN. 

http://www.metro.se/nyheter/fyra-haktade-for-utpressning-av-stjarnkrogare/EVHncA!iLgCqEsP46vpM/

På torsdagen begärdes en tungt kriminellt belastad 36-åring och ytterligare tre personer häktade, misstänkta för försök till grov mordbrand och grov utpressning. Mannen misstänks ha hotat en av Stockholms stjärnkrögare, Melker Andersson, under en längre tid.

På torsdagen begärdes en tungt kriminellt belastad 36-åring och ytterligare tre personer häktade, misstänkta för försök till grov mordbrand och grov utpressning. Mannen misstänks ha hotat en av Stockholms stjärnkrögare, Melker Andersson, under en längre tid.

Den 36-årige mannen har begått flera brott samtidigt som han i många år drivit ett bemanningsföretag i disk- och städbranschen – ett företag som försett Melker Anderssons krogar med personal.

Enligt DN:s källor har Melker Andersson inte bara pressats på pengar utan också hotats av mannen under en längre tid. Hoten har av ett privat säkerhetsbolag som krögaren anlitat bedömts som allvarliga.

36-åringen, som tidigare arbetat som väktare, dömdes första gången 1999. Då fick han sju års fängelse för varusmuggling och grovt narkotikabrott. Under tiden i fängelset blev mannen en av ledargestalterna i det kriminella gänget Werewolf Legion.

2007 dömdes mannen igen. Den här gången till fängelse i tre år för vapenbrott, försök till utpressning och brott mot inkassolagen. Av domen framgår att mannens dåvarande bemanningsföretag skötte disk och städning åt Melker Anderssons restaurang F12 redan då, det vill säga för drygt sex år sedan.
http://www.dn.se/sthlm/fem-anhallna-efter-attack-mot-stjarnkrog/ 

Ligan är organiserad som ett mc-gäng

Werewolf Legion är organiserade som ett kriminellt mc-gäng med president och vice president – men de kör inte motorcykel.

Ligan beskrivs av polisen som våldsamma och högaktivt kriminella. Listan på grova brott är lång: våldsbrott, narkotikabrott, personrån och utpressning.

Den åtalade 30-årige presidenten har tidigare dömts till sju års fängelse för varusmuggling och grovt narkotikabrott.

Polisen uppmärksammade ligan första gången förra sommaren. Enligt chefen för Södertörnspolisens särskilda gänginsats Fredrik Gårdare är gruppen för tillfället splittrad då flera nyckelpersoner antingen sitter i fängelse eller är häktade.
Mitt i natten knackade det på dörren. När mannen tittade ut såg han någon som hade på sig en polisjacka, och öppnade. Så tog sig den kriminella ligan in hos Mona Sahlins förre rådgivare.
De hotade och pressade honom på 200 000 kronor – samtidigt som rådgivarens treåriga dotter låg och sov.

– Det var en mardröm. De sa ”vi har ett problem som vi ska lösa och vi vill inte köra ut dig i skogen”, säger rådgivaren i förhör.

Rådgivaren är entreprenör, driver flera olika företag och är välkänd i sin bransch. Bland företagets kunder finns några av världens starkaste varumärken. Mannen, som är i 40-årsålder ingick i en småföretagarsgrupp som Mona Sahlin skapade under sin tid som samhällsbyggnadsminister.

Natten mellan den 23 och 24 april i år fick rådgivaren och hans hustru obehagligt besök i sitt hem utanför Stockholm av medlemmar i den ökända kriminella ligan Werewolf Legion. Klockan halv två väcktes de av tre personer som stod utanför deras lägenhetsdörr. En av dem hade en falsk polisjacka på sig, varför mannen öppnade. De tre männen stormade in i lägenheten och uppträdde mycket hotfullt. En av männen,  ligans 30-årige president, bar en skinnväst med Werewolf legion-tryck.

– Den var en del i hotet eftersom västen är en tydlig referens till kriminella gäng, säger åklagare Carl Mellberg.
http://www.metro.se/nyheter/det-var-en-mardrom/ObjggA!06_2551-42/ 


Ex-kocken misstänks för brandattacken

http://www.expressen.se/nyheter/ex-kocken-misstanks-for-brandattacken/

Gängledare misstänks för hot mot stjärnkock

Stjärnkocken Melker Andersson avbröt samarbetet med gängledaren.
Nu är den 36-årige tidigare gängledare från kriminella Werewolf Legion en av fem som misstänks för brandattacken.
Tre av dessa misstänks för att ha pressat kändiskrögaren på en stor summa pengar.
http://www.expressen.se/nyheter/gangledare-misstanks-for-hot-mot-stjarnkock/ 


Fyra personer har begärts häktade, misstänkta för försök till utpressning samt till grov mordbrand riktat mot kändiskrögaren Melker Anderssons restaurang Grill.
– Bevisningen mot dem är mycket god, säger en poliskälla.

Melker Anderssons krog Grill utsatt för molotovcocktail 03-02
https://www.flashback.org/t2329126

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar