onsdag 5 mars 2014

Dokumenten som kan stoppa OG-ledaren

Här är dokumentet som kan innebära slutet på en sju år lång internationell jakt på Original Gangsters-grundaren Denho Acar från Göteborg.
GT har nu tagit del av åtalet i sin helhet - där gangsterledaren anklagas för de brott som han varit efterlyst för i Sverige.
- Han förnekar inblandning i det som påstås, säger Bo Runnquist, Acars advokat.

Denho Acar, 39, har varit efterlyst sedan han flydde Sverige i december 2006. Han misstänks för inblandning i en rad brott, bland annat brandattentatet mot Café Vasa i Göteborg 2006, och har i åratal varit efterlyst för bland annat anstiftan till mordbrand och mordförsök.

Efterfrågat

Den här veckan ställs Denho Acar inför rätta i Turkiet, men det svenska rättsväsendet vet inte vad rättegången handlar om och om åtalet omfattar de svenska brotten. Berörda svenska åklagare sa till GT i måndags att de efterfrågat mer information men inte fått någon.
Men GT har nu tagit del av det turkiska åtalet i sin helhet - dokumentet som kan sätta punkt för de svenska myndigheternas sju år långa jakt på Acar.
Denho Acar står åtalad vid Izmirs domstol för "kvalificerad plundring", "försök till kvalificerad plundring" och "kvalificerad skada gods/vandalisering", rubriceringar som skulle kunna motsvara de svenska rubriceringarna grov utpressning och grov skadegörelse.
Bakom rubriceringarna döljs ett åtal som gäller just de brott som Denho Acar är misstänkt för i Sverige, bland annat brandattentatet på Café Vasa i Göteborg 2006 och sprängdådet på Södermalm i Stockholm 2009. Bevisning från de svenska målen åberopas i det turkiska åtalet.

Förnekar all inblandning

Det står också att Denho Acar har bildat och lett en kriminell organisation i Sverige
http://www.expressen.se/gt/dokumenten-som-kan-stoppa-og-ledaren/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar