torsdag 10 november 2011

– Kongsvinger er ingen ferieby

– Tyskeren sa han skulle på ferie til Kongsvinger. Det er ikke mange som drar dit på ferie, i hvertfall ikke på vinteren. Jeg håper jeg ikke fornærmer noen, men fem dager alene på ferie i Kongsvinger i november? Dette ville jeg undersøke nærmere.
Slik ordla han seg i Oslo tingrett i går, tolloverinspektøren som stanset den tyske storsmugleren på vei ut av Kiel-ferga med 33 kilo amfetamin godt gjemt i sin lyseblå Audi A 2.

Med spanere på hjul

Tolleren sa rett ut at han ikke trodde på tyskerens feriepåstand. Derfor ble mannen tatt med til avhør, mens andre tollere gjennomgikk bilen hans.
Da narkohunden markerte for funn under bilen, ble politiet koplet inn, og det ble besluttet å la tyskeren dra videre med politispanere på hjul, i et forsøk på å få fatt i eventuelle mottakere av narkopartiet.
Politispanerne som la seg på hjul, forklarte i retten i går at tyskeren etter en noe famlende runde i Oslos havneområde satte kursen mot Kongsvinger.
Han kjørte først inn til byen, og han parkerte faktisk rett utenfor Glåmdal tingrett og gikk fram til døra til rettsbygningen, før han var innom en annen forretning og kjørte til Kongsvinger gjestegård, der han hadde bestilt rom for en uke.
Så skjedde lite før en drøy time etter midnatt, da en bil med to personer kjørte inn på området utenfor gjestegården. En av dem, en nederlandsk statsborger, gikk inn på overnattingsstedet og oppsøkte tyskerens rom.
Nederlenderen kom ut igjen og dro fra stedet i tyskerens Audi, med sin Hells Angels-bror, en 40 år gammel eidskoging, foran i en annen bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar