torsdag 3 november 2011

Skottlossning mellan kriminella gäng i Nyfors

.Klockan 21.30 på onsdagen ekade fyra skott mellan husen i Nyfors. Polisen tror att det rör sig om en gänguppgörelse, och brottsrubriceringen är olaga hot.

– Jag kan med ganska stor sannolikhet säga att det rör sig om kriminella grupperingar som gör upp, säger Lars Franzell, chef för länskriminalens avdelning för grova brott.

Det var mycket folk i rörelse på Nyforsgatan när skotten avlossades. Vittnen uppger att de hört fyra knallar i tät följd och polisens tekniker hittade en patronhylsa på platsen.

Hylsans placering antyder att skytten stod vid basketplanen utanför Nyforsgatan 15. Det är oklart vem eller vad man sköt på.

Eskilstuna-Kurirens källor säger att ingen träffades av skotten, som riktades mot en person. Ingen ska ha skadats vid händelsen.

Fyra patruller skickades till brottsplatsen på onsdagskvällen, men kunde inte lokalisera någon skytt.
Polisen sätter skottlossningen i samband med en biljakt genom Nyforsområdet i tisdags. Vittnen såg då hur två bilar jagade och prejade varandra.

När polis kom till platsen vid 13-tiden samma dag stod den ena bilen kvar övergiven och krockskadad.
– Mycket talar för att de två händelserna har ett samband, säger Lars Franzell.

Polisen vill inte uppge vilka kriminella grupperingar det rör sig om, men anser sig ha en god bild av vilka gäng och personer som kan ha varit inblandade i uppgörelsen.

I fredagens Eskilstuna-Kuriren kan du läsa ögonvittnenas berättelser om skotten på Nyforsgatan.
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1242664-skottlossning-mellan-kriminella-gang-i-nyfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar