söndag 27 juni 2010

Den organiserade brottsligheten styrs från Sveriges fängelser. Med mutor och hemliga informationsvägar planeras de största brotten innanför murarna.

Gängen värvar medlemmar – inlåsta

Gängen värvar i maktens korridorer.
Med hjälp av korrumperade myndighetsanställda styrs den organiserade brottsligheten inifrån svenska fängelser.
– Man hittar hela tiden nya sätt att bedra oss, säger Christer Isaksson, säkerhetschef på kriminalvårdens huvudkontor.


Jonas Bergdahl, Crime Incs ledare, är kritisk till kriminalvården. ”Det är inte konstigt att man begår brott igen”, säger han.

Bergdahl bildade sitt gäng under tiden på en anstalt – nu är de ett av de nya nätverk som polisen varnar för.
– Jag blir så jävla förbannad när jag tänker på hur kriminalvården fungerar. I många fall kommer du in som en någorlunda hederlig person men du kommer ut som en kriminell. Det är katastrof.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7373651.ab

7 kommentarer:

  1. Killen har rätt. Att hamna på kåken är som en yrkes skola för grabbarna!!!

    SvaraRadera
  2. Lås in alla och släng nyckeln

    SvaraRadera
  3. Hur kan man vara så dum så man skriver "lås in dom och släng nyckeln" som personen nedan har gjort??? Det är ju just det artikeln handlar om, att det spelar INGEN roll om dessa grabbar är på utsidan eller sitter i fängelse för dom sköter sina business i alla fall genom sina stora nätverk...

    Detta som Aftonbladet nu skrivit var en rejäl känga till Kriminalvården med ALL rätt, för J.B har helt rätt... Det är KATASTROF hur illa skött Kriminalvården är och hur inhumant det blivit på svenska slutna anstalter dom senaste åren. Folk i allmänhet vet inte detta utan tror att det bedrivs "hotellverksamhet" innanför murarna vilken INTE stämmer alls.

    Lås in dom som bestämmer över våra skattepengar istället som har en stor skyldighet eftersom det ser ut som det gör numera... Största maffian i Sverige är det svenska "systemet", Kriminalvården, Polis, Försäkringskassan, Åklagarmyndigheten, Tingsrätt/Hovrätt m.fl...

    MYCKET bra att denna artikel kom fram så folk ser hur det börjar se ut... Fast Lars Nylén (Kriminalvårdsinspektören) i spetsen går ut och säger att dom satsar på att intagna ska få plugga, gå program och till sist komma ut som bättre människor efter avtjänat straff... Det är bara rena lögner från hans sida för att få ÄNNU mera pengar för att satsa på metallbågar, narkotikahundar, HÖGRE och fler murar m.m, men vad spelar dessa åtgärder för roll NÄR det finns nya vägar att nå ut med budskapen som grabbarna vill ha ut från fängelset?
    Nej, det svenska systemet är inget annat än ett skämt och man jobbar i fel ände, kanske är hög tid att NU börja jobba MED dom intagna och inte motarbeta dom hela tiden som nu görs...!!!???

    SvaraRadera
  4. Det verkar som att "gangstrar" kan ha hjärna iallafall!? Det Jonas Bergdahl säger i artikeln stämmer och han står verkligen upp för det också, det ska killen ha en stor eloge för!!!

    K.B

    SvaraRadera
  5. Konstigt att myndighetspersoner, jurister, mäklare m.fl söker sig till dessa organisationer!?
    MEN egentligen är det nog inte det eftersom samhället börjar bli helt upp och ner...
    Ta t.ex Bergdahls Crime Inc Sweden, dom har säkert ett så stort kontaktnät att alla har nytta av att bli medlemmar och sen få ta del av det och därefter göra "extra" stålar eftersom samhället i det stora hela inte har någonting att komma med, ta bara om en person blir sjuk och ska ha rätt till "sjukpenning"... Inte ens säkert att personen ifråga får den i tid, eller inte ens månaden efter... VAD ska man då göra? vad ska man leva av?
    Jo, då kan man lika gärna försöka att ta sig in i en org. och sen ta del av deras stora kontaktnät för att kunna leva och försörja sin familj eftersom samhället inte kan hjälpa till mer än att krångla till olika saker för helt vanliga "svenssons"
    Att det går mot denna rikting med org. tycker jag bara blir mer och mer natutrligt...
    Samhället har sig själva att skylla, dom kan inte skylla på någon annan!?

    Så jag är HELT övertygad om att Bergdahl med sin org. hjälper fler människor än vi kan drömma om ute i samhället på olika slags vis...
    Han kanske rent utav hjälper personer att hålla sig borta från kriminalitet, droger o.s.v... Men sånt tänker ingen på!?

    SvaraRadera
  6. Vet att Bergdahl tar hand om sina Börder fullt ut, hjälper dom med jobb, boende och nya kontakter i samhället. Denna org. är unik på det sättet måste jag säga...

    Mirsha

    SvaraRadera
  7. Mycket duktiga killar som vet vad dom sysslar med, lätta att ha att göra med och håller det dom säger utan massa krångel hit och dit.
    Så det är med glädje jag lärt känna er grabbar och ni gör det bra!!!

    MVH K

    SvaraRadera