måndag 28 juni 2010

Jurist: Vi må leve med rockergrupper

Chefjurist ryster på hovedet af politikere, der ikke vil acceptere grundloven i sagen om rockerforbud. I stedet vil han stække bandekrigen med fri hash. Hvor svært kan det være at forstå?

Chefjurist Jacob Mchangama fra tænketanken Cepos har kun en hovedrysten tilovers for, at flere politikere nu igen kræver det undersøgt, om rockergrupper kan forbydes ved lov.

Rigsadvokaten har to gange afvist et forbud - senest for få måneder siden.

- Det virker som om, at det politiske liv har svært ved at acceptere grundlovens bestemmelser om foreningsfrihed, siger Mchangama.

Selv hvis det skulle blive juridisk muligt med et forbud mod rockergrupper som Hells Angels og Bandidos, er det ifølge chefjuristen tvivlsomt, at det ville lægge en dæmper på bandekrigen.

- Rockerne vil blot organisere sig i løsere grupperinger, ligesom det er tilfældet med indvandrerbanderne, siger Mchangama og foreslår en anden strategi:
http://www.jv.dk/artikel/907342:Indland--Jurist--Vi-maa-leve-med-rockergrupper 

Politifolk: Rockerforbud hjælper ikke

Flere politikere kræver en undersøgelse af, om der er mulighed for at forbyde rockerklubber ved lov - men det er uden betydning, siger politiet

http://ekstrabladet.dk/112/article1369703.ece

Professor: Rocker-forbud er ulovligt 

Et forbud mod rocker-grupper strider mod grundloven. Det afgørende er, om organisationen er kriminel. Det må ikke blandes sammen med, at der er mange kriminelle i organisationen, forklarer professor i kriminalret, Vagn Greve.

Et politisk flertal uden om regeringen ønsker i dag at indføre et forbud mod rocker-grupper. Men forslaget strider i mod grundloven, og bliver svært at gennemføre, siger Vagn Greve, der er professor i kriminalret på Copenhagen Business School i København.
- Det bliver en svær proces, der strider i mod Grundloven. Et forbud mod rocker-grupperne kræver, at visse betingelser i grundloven skal være opfyldt. Disse betingelser er tidligere blevet undersøgt grundigt af rigsadvokaten, som har konstateret, at de betingelser ikke er til stede, siger Vagn Greve.
http://www.berlingske.dk/berlingske-undersoeger/professor-rocker-forbud-er-ulovligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar