fredag 18 mars 2011

Mandal kommune vil stanse Aviators

– Mandal kommune vil gjøre hva vi kan for å stanse alle forsøk på å etablere seg i Mandal. Dersom det er slik at Aviators har inngått et samarbeid med Hells Angels som betyr kriminalitet i noen retning, vil vi ikke ha dem i byen, sier ordfører Alf G. Møll.


På torsdagens bystyremøte kom lokalpolitikerne med et opprop der de tar sterkt avstand fra kontakten mellom de to klubbene.

Misliker

«Organisert kriminalitet er en trussel mot et trygt lokalsamfunn. Kommunen vil bruke plan- og bygningsloven, alkoholloven og andre virkemidler for å hindre slike miljøer i å få fotfeste», heter det i oppropet. 

– Som betyr at vi vil passe nøye på hva Aviators gjør. I utgangspunktet er de jo en lovlig klubb, men vi misliker sterkt måten de nå søker seg mot Hells Angels, sier Møll. 

Det samme sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen. 

– Det er nå også naturlig for oss å ha et særlig øye med klubben, sier Gabrielsen.
Han sier at politiet i årenes løp ikke har hatt noe å utsette på klubbens aktiviteter som sådan.

Vil ikke uttale seg

Under bystyremøtet torsdag var flere av Aviators medlemmer tilstede. Men klubben ønsker ikke å uttale seg om bystyrets opprop overfor Fædrelandsvennen. 

I Farsund tar nå kommunen sterkt avstand fra byens mc-klubb Twin Eagles som også vil samarbeid med Hells Angels. 

– I utgangspunktet ønsker vi ikke Twin Eagles vekk, men da må de slutte leflingen med en kriminell organisasjon, sier ordfører Stein A. Ytterdahl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar