torsdag 7 maj 2015

Nattvargar kan vara i Sverige

Finsk gränskontroll uppger att att medlemmar ur det ryska mc-gänget Nattvargarna har tagit sig genom Finland, skriver Hufvudstadsbladet. En av männen kom till Helsingfors på valborgsmässoaftonen och fortsatte direkt med färja till Sverige, uppger gränskontrollenheten.

Ryska mc-gänget Nattvargarna har mött flera hinder på sin planerade resa till Berlin för att fira Röda arméns seger över Nazityskland.
AFP skrev under valborgshelgen att Tyskland infört inreseförbud för de centrala medlemmarna i mc-gänget.
Före det hade Polen meddelat att de nekar gänget inträde.

På lördagen rapporterar finländska Hufvudstadsbladet att minst en medlem i mc-gänget passerat Finland och sedan tagit sig vidare med färja till Sverige.

Nattvargarna är ett nationellt sinnat mc-gäng som hyllar Stalin och stöds av president Vladimir Putin.

Nattvargarnas plan var att passera genom Vitryssland, Polen, Tjeckien, Slovakien och Österrike innan man når Tyskland för att rulla in i Berlin på segerdagen den 9 maj.
Nattvargarna har gedigen bakgrund i den rysk-ortodoxa kyrkan och klubben har de senaste åren gjort flera stunts i nationalistisk riktning, bland annat genom att i samband med det ryska övertagandet av Krimhalvön i Ukraina förra året köra ner till Krim för att stödja de proryska separatisterna.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/putins-mc-gang-kan-passera-sverige_4533752.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar