torsdag 7 maj 2015

Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah.


Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah.

– Han kommer aldrig bära klubbens färger, har Satudarahs talesman Ole Bonnesen sagt till Ekstrabladet.

Han lämnade nyligen Bandidos i bad standing efter en uppmärksammad sexchatt på Facebook med exfrun till en annan klubbmedlem.
Nu rullas Sandberg liv upp i en unik tv-dokumentär som beskriver de kriminella mc-gängen inifrån.


Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah.
– Han kommer aldrig bära klubbens färger, har Satudarahs talesman Ole Bonnesen sagt till Ekstrabladet.

Han lämnade nyligen Bandidos i bad standing efter en uppmärksammad sexchatt på Facebook med exfrun till en annan klubbmedlem.
Nu rullas Sandberg liv upp i en unik tv-dokumentär som beskriver de kriminella mc-gängen inifrån.
 
Brian Sandberg har dominerat förstasidorna i danska kvällstidningar den senaste tiden. Nyligen kastades han ut ur danska Bandidos med buller och bång. Sandberg hade sexchattat på Facebook med exhustrun till en medlem. Så gör man inte i Bandidos, inte ens med en exfru.
Brian Sandberg sparkades utan några goda vitsord, milt sagt, vilket betyder att han är ovän med klubben och riskerar repressalier.

- Från dags dato är Brian Sandberg utkastad från Bandidos i bad standing. Det innebär att han inte längre får ha kontakt med någon i eller omkring vår miljö, förklarade Michael "Kokken" Rosenvold, europapresident i Bandidos, för Ekstrabladet den 31 mars.

Smärre sensation

I torsdags kunde samma tidning, liksom Kvällsposten, rapportera att Brian Sandberg haft hemliga möten med Satudarah-bossen Mohammad Nadim Khan. Uppgifterna bekräftades av Nadim Khan personligen.

Att Sandberg, med förflutet i både Bandidos och Hells Angels, nu skulle söka sig till det rivaliserande gänget från Holland är en smärre sensation i den kriminella världen. Men många skakar sina huvuden.

- Jag tror inte han blir medlem i en ny biker-klubb. Och blir han det säger det mer om dem än om honom, säger Michael Rosenvold till Ekstrabladet.

Brian Sandberg, eller "Gucci-rockeren" och "Jet set-rockeren" som han kallats på grund av sin pråliga klädstil, är Danmarks i särklass mest kändE gängmedlem. I veckan startade en ny dokumentär på danska TV3 med titeln "Frontalt". Tv-producenterna har följt Sandberg under ett halvår och tittarna får bland annat vara med när han jobbar med att driva in skulder. Det är pengar han själv lånat ut till diverse personer. Och det är inga minusräntor om man säger så.

"Mycket pengar"

Enligt egen utsago tjänade Sandberg ihop sitt kapital på den tiden han var livvakt åt Stein Bagger, en skandalomsusad affärsman som 2009 dömdes till sju års fängelse för ekonomisk brottslighet. Sandbergs månadslön var 280 000 danska kronor (cirka 360 000 svenska kronor).
- 280 000 är mycket pengar, men jag skulle själv betala vaktbolaget. Efter skatt återstod 60 000 i månaden och det var en riktigt god lön till mig, uppger han i TV3-programmet.
I dokumentärserien följer tv-teamet även med Sandberg när han deltar i det sociala livet i Bandidos klubbhus i Köpenhamn.
Men när han strax före påsk svartlistades av gänget, på grund av sexchatten, krävde Bandidos att alla logotyper, ryggmärken och dylikt skulle suddas i tv-programmen, skriver Ekstrabladet. Man vill inte bli förknippad med honom.

Ville bli proffsboxare

Den obändige Brian Sandberg har faktiskt lyckats med att bli utslängd ur både Bandidos och Hells Angels med bad standing.

I sin ungdom drömde Sandberg om att bli proffsboxare. Han jobbade också som dörrvakt i hemstaden Slagelse på Själland och därifrån var steget inte långt till kriminell verksamhet. 1991 dömdes Brian Sandberg till sju års fängelse för grovt narkotikabrott. Det handlade bland annat om ett parti amfetamin, totalt 3,5 kilo.

Under fängelsetiden lärde han känna Hells Angels-medlemmen Rene Nøddeskov Ludvigsen, som satt inne för mordet på Bullshit-presidenten Anker Walther "Hövding" Marcus. Det var också Ludvigsen som senare hjälpte Sandberg att bli medlem i Hells Angels.

Drog till Teneriffa

Men 1998 fick han lämna HA med bad standing. Det handlade om flera tillfällen där han brutit mot klubbens stränga regler. Bland annat ska han ha lurat en provmedlem på pengar.

Efter det drog Sandberg till Teneriffa där han försörjde sig som livvakt åt en spansk gangster.
Därefter blev han, trots visst internt motstånd, åter antagen som medlem i Hells Angels och jobbade upp sig till en ledande position. Han lärde också känna Stein Bagger som erbjöd honom det välbetalda jobbet som säkerhetschef/livvakt. Bagger åkte senare dit i IT Factory-skandalen, ett svindleri i miljardklassen.

Några år senare tyckte Brian Sandberg han gjort sitt i Hells Angels och meddelade på sin Facebooksida i december 2012 att han gått över till rivalklubben Bandidos. Det fanns uppgifter om att Sandberg skulle starta en ny Bandidosavdelning på andra sidan sundet, i Malmö. Men till slut hamnade han i en avdelning utanför Helsingør.

Nu är han körd i Bandidos och inte heller Hells Angels vill ha med Brian Sandberg att göra. När han lämnade "till vänster" 2012 innebar det att HA inte hade något otalt med Sandberg. Men efter turerna med sexchatten sade HA-talesmannen Thomas Gramstrup till Ekstrabladet:
- Sandberg kommer inte tillbaka till oss. Han kastades ut, och är fortfarande oönskad i vår miljö. Det är hans person, han passar inte in hos oss och uppenbarligen inte hos Bandidos.
http://www.expressen.se/kvallsposten/brian-sandberg-visar-upp-sitt-liv-i-tv/ Här förhandlar den ökände gängmedlemmen Brian Sandberg, 48, om ett medlemskap i holländska mc-gänget Satudarahs.

Danska Ekstrabladet har kommit över bilder på Sandbergs hemliga möten med Satudarahs-bossen Nadim Khan – som själv jagas av svenska myndigheter.

Brian Sandberg blev häromveckan utsparkad ur Bandidos MC i Danmark efter att han sex-chattat på Facebook med exfrun till en annan Bandidosmedlem.
Sandberg, med förflutet i både Hells Angels och Bandidos, söker sig nu till uppstickargänget Satudarahs som har två avdelningar i Danmark. Enligt Ekstrabladet har han haft flera möten med ledaren Mohammed Nadim Khan, bland annat på Ulrikenborg Plads i Kongens Lyngby, en mil norr om Köpenhamn.

Gängledaren Khan är formellt skriven i Sverige sedan tio år, och enligt Ekstrabladets uppgifter har svenska myndigheter förgäves jagat honom för gamla skatteskulder.

"Bad standing"

Brian Sandbergs sondering med Satudarah uppfattas som en smula desperat sedan han sparkats ur konkurrentklubben Bandidos, med så kallad bad standing. Han har även blivit utslängd ur Hells Angels vid två tillfällen, men tillhörde Bandidos sedan 2012.

Med detta facit återstod bara två möjligheter: sticka utomlands eller hitta ett tredje gäng – Satudarah.
Enligt Ekstrabladets källor förhandlar Sandberg med den nya klubben och man har även fått tillgång till fotografier från mötena.

Nadim Khan bekräftar själv för tidningen att mötena har ägt rum, något som sannolikt får blodet att koka hos rivalklubbarna.

Våldsamheter

Holländska Satudarah har haft flera våldsamma sammandrabbningar med både Hells Angeles och Bandidos sedan man etablerade sig i Danmark 2013. Risken finns att stridsyxan grävs fram igen om Brian Sandbergs överlöpning fullbordas.
En poliskälla uppger för Ekstrabladet:
– Det förvånar mig inte om Sandberg räcker ut handen till en ny klubb efter att han hamnat i bad standing. Han måste gå dit där det är mest opportunt och samtidigt har han en viss kändisfaktor som folk i den miljön kan attraheras av.

Kallas "Gucci-rockeren"

Sandberg har kallats "Jetset-rockeren" och "Gucci-rockeren" på grund av sin för mc-kretsar ovanligt tjusiga framtoning. Men Bandidos Europapresident Michael "Kokken" Rosenwold tror inte att det finns något mc-gäng som vill ha med Sandberg att göra efter hans klavertramp.
– Jag tror inte han blir medlem i en ny biker-klubb. Och blir han det säger det mer om dem än om honom, säger "Kokken" till Ekstrabladet.

Bad om ursäkt

Efter sexskandalen bekräftar Europapresidenten att Brian Sandberg definitivt är körd hos Bandidos.
– Han kanske får överväga att söka till läsarredaktör för "Veckans Rapport" eller söka sig till en swingersklubb, säger Michael Rosenvold syrligt till Ekstrabladet.
Ekstrabladet har även sökt Brian Sandberg för en kommentar till uppgifterna om klubbytet och bråket efter sexchatten. Men han avböjer.
Tidigare i veckan skrev han dock ett inlägg i ärendet på Facebook:
"Glöm inte att jag är bara en människa som också kan begå fel här i livet", löd det bland annat i inlägget.

http://www.expressen.se/kvallsposten/har-moter-sandberg-satudarahs-ledare/

1 kommentar:

  1. Haha, vilken clown. Han försöker avverka alla dom större klubbarna. Blir det Outlaws efter Satudarha?

    SvaraRadera