fredag 20 februari 2015

Fem män har anhållits misstänkta för grov ekonomisk brottslighet. Flera av dem har kopplingar till organiserad brottslighet.

Under tisdagen anhölls fem män misstänkta för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Fyra av dem är hemmahörande i Örebro län, medan en är skriven i Stockholm. Enligt vad NA erfar har två av männen kopplingar till Bandidos-sfären och har tidigare varit inblandade i den gängkonflikt som drabbat Örebro under de senaste åren.

Utredningen leds av Per Hedman, vice chefsåklagare vid Ekobrottskammaren i Linköping. Han kan inte gå in närmare på fallet i nuläget.

- Jag kan inte säga så mycket då vi är inne i ett jättekänsligt läge. Det jag kan säga är att det är ett antal personer som sitter frihetsberövade för grov ekonomisk brottslighet.

Brotten misstänks ha skett i Örebro och Stockholm, men även på andra håll i landet. Fler personer uppges vara misstänkta.
- Det pågår en massa förhör nu och vi är inne i ett väldigt intensivt skede. Det finns misstänkta som inte är anträffade ännu och folk som ska höras som vittnen bland annat.

Rör det sig om organiserad brottslighet i det här fallet?
- Jag kan inte gå in på något nu om vad som ligger bakom, säger Per Hedman.
http://na.se/nyheter/orebro/1.2835913-kriminella-gripna-for-grova-ekobrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar