måndag 26 januari 2015

Neco Arabaci (42) skal i dagene rundt nyttårsskiftet ha gått seirende ut av den endelige maktkampen i HA-toppen. // - Hells Angels har ingen europasjef. Dette er ren løgn

Ny sjef for Hells Angels

Tyrkiske Neco Arabaci (41) er ny sjef for Hells Angels i Europa. 

Nå frykter tysk politi MC-krig.

BERLIN (Dagbladet): Neco Arabaci (42) skal i dagene rundt nyttårsskiftet ha gått seirende ut av den endelige maktkampen i HA-toppen. Etter at europasjef Frank Hanbuth for et og et halvt år siden landet i spansk varetektsfengsel, har hans nærmeste kumpaner greid å holde på makta. 

Men det siste året er trykket fra Neco Arabaci blitt stadig tøffere mot «Schnitzel-Walter» og de andre tyskerne i toppen. De siste månedene har yngre medlemmer flere ganger overfalt eldre HA-folk - tilsynelatende i interne stridigheter om inndeling av territorier.
På møtet i Izmir - der Arabaci nå har base og eget HA-charter - satte om lag 100 HA-topper fra hele verden hadde hverandre i stevne for å komme fram til en løsning på uoverensstemmelsene i Tyskland og resten av Europa.

Resultatet skal ha vært at mange tyske veteraner den siste tida er blitt kastet ut av klubben, mens andre er blitt rådet til å forsvinne frivillig.

Sin egen skyld

Maktskiftet i Tyskland blir nøye overvåket av forbundskriminalpolitiet BKA, som til enhver tid forsøker å ha oversikt over hvem som overtar nøkkelposisjonene og hvordan nye strukturer blir bygd opp.

Det var ironisk nok gammelkara i HA Tyskland som i sin tid fikk hentet inn dem som nå står tettest på Neco Arabaci - fordi de selv hadde bruk for fotsoldater. Etter at de i noen år var løpegutter for tyskerne, ble nykommernes rakkertjenester belønnet med tillatelse til å åpne et eget charter.

Grunnleggelsen av en tyrkisk underavdeling i Tyskland ble samtidig begynnelsen på slutten for de som den gangen satt med makta.

Utvist
Neco Arabaci er født i Köln. Han ble i 2004 dømt til 10 års fengsel for lederskap i en kriminell forening, utpressing, alfonseri og omfattende menneskehandel. Mot å godta et livsvarig innreiseforbud, greide Arabaci i 2007 å bli benådet og utvist til Tyrkia.

Siden har han fjernstyrt imperiet sitt av bordeller og andre aktiviteter ved hjelp av stråmenn.
- Vi vet at han flere ganger har forbrutt seg mot innreiseforbudet. Men vi har foreløpig ikke greid å knipe ham, sier en politietterforsker til Bild Zeitung.

Avisa mener å vite at Arabaci med jevne mellomrom drar til Tyskland på kontrollbesøk. 

- Vi venter at Arabaci i løpet av nærmest framtid vil gripe makta i de viktigste tyske byene. Han kommer til å gå over lik, sier en politietterforsker til Bild. 
http://www.dagbladet.no/2015/01/12/nyheter/hells_angels_and_berlin/tyskland/hells_angels/37127010/  


- Hells Angels har ingen europasjef. Dette er ren løgn

Hells Angels og politiet er enige i at MC-klubben ikke har noen europasjef.

(Dagbladet): 12. januar skrev Dagbladet i papir- og nettutgaven om tysktyrkiske Neco Arabaci (42) i Hells Angels (HA). Dagbladet viste til den tyske avisa Bild som skrev at Arabaci etter lengre interne stridigheter skal ha gått seirende ut av maktkampen i Tyskland og blitt utnevnt til ny sjef i Europa.

Den norske delen av MC-klubben reagerer kraftig på at Dagbladet meldte at Hells Angels skal ha en sjef for Europa og at Neco Arabaci skal være denne lederen.

- Dette er ren løgn. Hells Angels er ikke organisert slik. Det finnes ingen sjef eller president for Europa. Vi har ikke, og har aldri hatt presidenter på landsplan i Norge eller noen andre land, region eller på verdensplan, sier talsperson Rune Olsgaard i Hells Angels Norway.


- Ikke medlem

I en usignert e-post til Dagbladet fra Hells Angels mener de at Dagbladet skal beklage for å komme med feilinformasjon. De mener at ved å skrive om den angivelige maktpyramiden, så forsøker Dagbladet å bruke det som bevis på at HA er en kriminell organisasjon. Olsgaard bekrefter at e-posten er sendt fra dem.

Hells Angels mener å ha fått informasjon om at Neco Arabica meldte seg ut av Hells Angels for under ett år siden og at hans påståtte makt i klubben derfor er sterkt overdrevet.

- Neco Arabaci har aldri vært medlem av HAMC, og sluttet som prøvemedlem for litt under et år siden. Igjen så er det grupperinger innenfor politiet i Tyskland som ønsker å bygge opp under de samme løgner og bruke dette i ett spill for å underbygge påstandene om organisert kriminalitet, hevder Hells Angels.

Kripos bekrefter

Dagbladet har vært i kontakt med Kripos, som opplyser at de i lang tid gjennom Europol og tysk politi har vært holdt orientert om stridigheter i Tyskland og etablering i Tyrkia.

- Vi er kjent med navnet til Arabaci. Slik vi forstår det er det ikke slik at det bør knyttes altfor mye til en mann når man ser på utviklingen som skjer i Hells Angels Europa. Det er ingen grunn til å anta at HA Europa har endret struktur og dermed har etablert seg med en «president». HA-systemet bygger på at hvert land har sin stemme i verdensmøter og europamøter, skriver presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos i en e-post til Dagbladet.

- Alle opplysninger i HAMC blir avgjort med 2/3 flertall av samtlige medlemmer i hele verden og ikke med landsstemmer, sier Olsgaard.

Ikke i Norge

Kripos har per nå ikke opplysninger om at Arabaci har vært på besøk i Norge og han er ikke kontrollert av norsk politi.

- Norge ligger nok litt i utkanten av hendelsene som beskrives, men utviklingen i Hells Angels Europa er noe vi følger med på. Vi har lenge sett med bekymring på den ekspansjon og etablering som har foregått østover mot Balkan, Russland og Tyrkia, skriver Kripos.

I artikkelen 12. januar vises det til et Hells Angels-møte i Izmir i Tyrkia, der Arabaci angivelig skal ha base, hvor om lag 100 HA-representanter fra hele verden møttes for å komme til en løsning på uoverenstemmelser i Tyskland og Europa.

Hells Angels Norway bekrefter at de var til stede under møtet.

- Ja, vi hadde representanter tilstede på ett av våres årlige verdensmøter i Tyrkia i desember. Men vi kan avkrefte at det ble stemt over noen Europa-leder, skriver Hells Angels til Dagbladet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar