torsdag 21 november 2013

Mc-klubben Romano, som är en supporterklubb till Bandidos, håller på att etablera sig i Filipstad.

Enligt polisen håller klubben på att ta över olika delar av den kriminella verksamheten i stan, till exempel narkotikahandeln.
Ola Kristoffersen, chef för polisområde östra Värmland ser mycket allvarligt på etableringen:
– Vi ser mycket allvarligt på det här. Den erfarenhet vi har så vet vi att det här mc-gänget har kriminella bakgrund och straffad sen tidigare.
Mc-klubben Romano är en supporterklubb till Bandidos och enligt polisen sysslar medlemmarna med brottslighet och har avdelningar runtom i landet. När mc-klubben började sin etablering i Filipstad är oklar och hur många medlemmar klubben har vill inte polisen gå in på. Kärnan i klubben kommer från Filipstad men polisen har även sett att det kommer medlemmar från hela landet till stan.
– Vi är oroade över att det kommer att märkas ganska så mycket. Jag tror inte att gemene man kommer behöva känna sig orolig och inte kunna gå ut på Filipstads gator och torg, det kommer de absolut att kunna göra, men när det gäller den kriminella verksamheten kommer det påverka.
På vilket sätt kommer det påverka den kriminella verksamheten?
– Att den kommer att knytas och styras av en mindre grupp människor och att den kommer att vara organiserad och att den kommer att öka.
Polisen har informerat Filipstads kommun och sammarbetar med kommunen kring etableringen.
– Vi har regelbunda informationsträffar och informerar om hur utvecklingen av det här problemområdet går, säger Ola Kristoffersen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5711060

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar