torsdag 21 november 2013

Bandidos tvingades fly undan brandattentat

De materiella skadorna blev omfattande. Huset totalförstördes och resterna måste sannolikt rivas. Kvar i ruinerna finns de utbrända vraken av ett halvdussin tunga Bandidos-motorcyklar. Men ingen människa skadades.
- Vi utreder just nu om branden är anlagd. Vi har haft kriminaltekniker på plats men de blev inte klara så de ska fortsätta undersökningen under torsdagen, säger vakthavande befäl vid Helsingörspolisen, Hans Jakob Rechendorff.
- De fyra personerna som fanns i huset är oskadade. Så vitt jag vet är ingen av dem svensk.

Huvudkontor i Danmark

Enligt tidningen BT är huset i Kvistgård Bandidos huvudkontor i Danmark och fast punkt för mc-gängets Europapresident Michael "Kokken" Rosenvold. Han greps vid en razzia där i september men släpptes eftersom polisen inte kunde styrka någon brottsmisstanke mot honom.
Ett krigsliknande tillstånd råder mellan danska Bandidos och mc-gänget Westside Nation i Næstved. Gänget består av en grupp som har brutit sig ur Bandidos och öppnat eget. Dansk polis säger till nyhetsbyrån Local Eyes att gänget är i så kallad "bad standing" - alltså närmast fredlösa.
Den 22 oktober stängde polisen Westside Nations klubbhus på Præstøvej i Næstved med stöd av den så kallade "rockerlagen" som ger möjlighet att förbjuda tillträde till fastigheter. Orsaken var att det fanns risk för en attack från Bandidos på den adressen.
Förbudet måste förnyas varje vecka men huset är fortfarande förbjudet område.

Flera anlagda bränder

Förra måndagen brann det i en fastighet som Bandidos disponerar i Haslev på Sydsjälland. Även den branden kan ha varit anlagd. En brand i en tatueringsstudio i Rødovre sätts också i samband med konflikten med Westside Nation.
Bandidos möter också starkt motstånd närmare Köpenhamn. Mc-gänget etablerade i september 2012 ett klubbhus i Vanløse som Storköpenhamns kommunpolitiker beslutat kastat ut dem från.
Politikerna hänvisar till ett servitut från 1918 som stadgar att huset bara får användas för bostadsändamål. Bandidos har skaffat sig en advokat för att motsätta sig det beslutet inför rätta.
http://www.expressen.se/kvp/mc-gang-tvingades-fly-undan-brandattentat/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar