söndag 10 februari 2013

Tre män dömdes i dag för bland annat utpressning och medhjälp till utpressning. Männen hotade en man med att peka ut honom som pedofil om de inte fick pengar och varor.

En 21-åring från Karlstadstrakten döms till fängelse i ett och ett halvt år för att ha pressat sin övervakare på dyr hemelektronik och över 50 000 kronor i kontanter genom att hota med att han annars skulle ange övervakaren för brott och peka ut honom som pedofil. 21-åringen döms också för att ha försökt pressa en annan man på pengar med hot om misshandel, och för en rad andra brott, bland annat vapenbrott.

En 47-åring, också han från Karlstad, döms också för utpressning. Även här gäller det mannen som har uppdrag som övervakare, och 47-åringen visade kniv när han krävde mannen på 20 000 kronor, och hotade dessutom med att Hells Angels skulle skada mannen. 47-åringen döms till fängelse i tio månader.

En 20-åring döms till skyddstillsyn för medhjälp till utpressning av mannen. Tillsammans ska männen betala skadestånd till den utpressade mannen på över 100 000 kronor.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5431919

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar