söndag 10 februari 2013

Ett nytt kriminellt MC-gäng med kopplingar till Bandidos försöker etablera sig i Vänersborg, Trollhättan och Mellerud.

Trestadsområdet är högintressant för de organiserade MC-gängen, sedan polisen lyckades spräcka ett försök till nyetablering av ett gäng, som kallade sig No Surrender MC för ett drygt år sen, skriver GT.
Det uppstod ett tomrum, enligt tidningen, och nu är ett nytt gäng på gång, ett gäng som har kopplingar till No Surrender, som var direkt underställt Bandidos. Kopplingen är en 25-årig man med ett långt kriminellt förflutet, som var med där och som nu är ledare för den nya grupperingen.

–  Han är hemmahörande här i området och är känd av polisen ända sedan han var mycket ung, säger kriminalinspektör Jörgen Nygren vid Vänersborgspolisen till GT.

Hans brottsregister omfattar misshandel, stölder, rån, mordbrand, utpressning och dopningsbrott. Och nu pekas han alltså ut som ledare för det nya MC-gänget, vars medlemmar bor i Vänersborg, Trollhättan och Mellerud, och som varit verksamt sedan nu i januari.

– Någon klubblokal och något namn på gruppen är inte kända, säger kriminalinspektör Jörgen Nygren . Och han vet inte heller hur många de lyckats värva.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5438658

1 kommentar: