måndag 4 februari 2013

Outlaws etablering i Sollefteå kom av sig


För ett år sedan avslöjades att den ökända mc-klubben Outlaws etablerat sig i Sollefteå. Men satsningen i Sollefteå verkar ha kommit av sig.
– Det är ingenting som vi ägnar oss åt längre, säger Hans Lundström, närpolischef för Kramfors-Sollefteå polisområde.

I januari 2012 såg polisen allvarligt på Outlaws lokalisering i Sollefteå. Även om de inte köpt något hus i kommunen eller hade någon fast lokal så fanns de på plats i kommunen.
På Outlaws egen nationella hemsida talade man om att det fanns en underförening, ett så kallat "prospective" i Sollefteå. Men den uppdateras inte speciellt ofta och någon aktivitet i Sollefteå att tala om finns inte längre enligt polisen.

Läs mer: Outlaws etablerar sig i Kramfors

För tre år sedan kom de första kopplingarna mellan Outlaws och Sollefteå, med anledning av de "byabråk" som eskalerade i en del av kommunen.
I samband med dessa var Outlaws från Östersund involverade i en del spektakulära brott, bland annat en kidnappningshistoria sommaren 2010

Men på senare tid har det varit lugnt och enligt hemsidan finns det inte längre någon förening i Östersund. Sollefteå står dock fortfarande kvar som prospective, alltså en typ av provmedlem.
Vad hände egentligen med Outlaws i Sollefteå?
– Det kan jag inte säga, säger Hans Lundström.
Polisen hade koll på vilka det handlade om i Sollefteå, de var väl kända av polisen sedan tidigare. Hans Lundström poängterar att det inte rör sig om samma personer som nu är inblandade i etableringen i Kramfors.
http://allehanda.se/start/solleftea/1.5534096-outlaws-etablering-i-solleftea-kom-av-sig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar