måndag 4 februari 2013

Nye MC-gjenger truer Hells Angels i Norge

Den nye Kripos-rapporten «Den organiserte kriminaliteten i Norge - Trender og utfordringer 2013/2014» ser med stor bekymring på utviklingen av antallet kriminelle MC-klubber i Norge.

Ifølge Kripos er ekspansjonen av de såkalte enprosent MC-klubbene i Norge de siste åra urovekkende.

- Det er liten tvil om at videre ekspansjon vil føre til mer kriminalitet, det vil si kriminelle miljøer får større innflytelse, og at de blir mer effektive i sin utførelse av kriminalitet, heter det i Kripos-rapporten.

Hells Angels pekes ut som ledende og hovedutfordringen i Norge, ifølge kriminalpolitiet. Det er i dag åtte HA-avdelinger, sju Bandidos-avdelinger pluss et såkalt «prospect chapter» (prøveklubb)  i Kristiansand, ti Outlaws-avdelinger og fire Coffin Cheaters-avdelinger pluss en prøveklubb, ifølge Kripos.

Trend iferd med å snu

Dagbladet har tidligere skrevet at Kripos mener at MC-miljøene i Norge skiller seg fra utviklingen i andre land. I Norge har det vært få konflikter og rivaliseringen mellom det kriminelle MC-miljøet og andre kriminelle miljøer, ifølge politiet.

- Vi ser at Hells Angels i Norge til forskjell fra andre land i større grad samarbeider med andre, og vi ser ikke det samme konfliktnivået mellom HA og etniske gjenger, som vi for eksempel har sett i Danmark. Snarere tvert imot, vi ser at de samarbeider blant annet med etniske miljøer i Oslo og litauiske grupperinger, fungerende leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, Eivind Borge, til Dagbladet vi november i fjor.
http://www.dagbladet.no/2013/01/30/nyheter/innenriks/kripos/hells_angels/bandidos/25497848/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar