lördag 20 februari 2010

15 nye betjente skal jage rockere

Nu kommer der flere politibetjente til Sydøstjyllands Politikreds. De skal være med i en ekstraordinær indsats mod rockere og bander.
Helt præcist 15 ekstra betjente skal overvåge Hells Angels og Bandidos som har slået sig ned i Vejle og Kolding de seneste måneder.
Retsordfører for SF, Karina Lorentzen Dehnhardt, har arbejdet hårdt for at skaffe ekstra politi. Så hun er godt tilfreds:
- Det trækker rigtig mange ressourcer at efterforske, aflytte og lave andre aktiviteter, der er målrettet banderne, siger hun
Betjentene får til opgave at vide så meget som muligt om rockere og andre bander, siger politiinspektør Benny Tollestrup fra Sydøstjyllands Politi:
- Vi skal hele tiden have et opdateret billede af, hvem der færdes i banderne og om der er kontroverser mellem banderne, siger han.
Men det er også vigtigt, at opretholde banderåd i byerne. Så politi, kommuner og andre lokale samarbejdsparter arbejde på at holde nye, unge mennesker ude af bandemiljøerne.
Og det er en strategi, som borgmester Jørn Pedersen i Kolding bifalder:
- Det er afgørende i en etableringsfase for banderne, at de bliver stresset maksimalt, siger Jørn Pedersen.
Han er ikke i tvivl om, der vil komme mere hård kriminalitet, når banderne har etableret sig.
Der blev afsat penge på finansloven for 2010 til 100 ekstra betjente. 80 af dem skal til Jylland. Og de 15 skal altså til Sydøstjyllands Politi, der dækker Billund, Fredericia, Hedensted, Kolding og Vejle Kommuner.
http://www.dr.dk/Regioner/Trekanten/Nyheder/Trekanten/2010/02/20/081533.htm&regional

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar