måndag 21 januari 2013

Polisen befarar nya mc-bråk efter torsdagens beskjutning mot ett radhus vid Bulltofta. I radhuset bor presidenten i Divers MC - som tidigare varit i konflikt med La Familia.

 På kvällen den 15 december utbröt ett stort bråk utanför "Divers Place" på Industrigatan. Ett stort antal polispatruller kallades till platsen och kunde konstatera att fyra personer blivit rejält misshandlade. Alla fick föras till sjukhus för omplåstring.
Mycket talar för att bråket uppstod då medlemmar ur La Familia ville komma in på "Divers Place. De blev dock avvisade eftersom det var en privat fest i lokalen. Efter det började bråket.

- Vi har indikationer på att det råder stor oro inom den kriminella mc-världen för tillfället, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Malmöpolisen.

Flera skott avlossades mot radhuset på Calle Ljungbecks gata vid 21.45-tiden på torsdagskvällen. Två av skotten gick rakt in genom köksfönstret.

I radhuset bor ett par i 50-årsåldern och deras vuxne son.

- Det fanns folk hemma, men de befann sig i ett annat rum, berättar Lars-Håkan Lindholm.
Personerna i huset hörde att glas krossades i köket. När de gick ut och kontrollerade saken förstod de att någon skjutit mot deras hem.

Polisen larmades till platsen och då en patrull fanns i närheten var de snabbt på plats.
Men då hade gärningsmannen hunnit fly.

- VI har säkrat vissa spår på platsen, bland annat två tomhylsor, och den tekniska undersökningen fortsätter under dagen, säger Lars-Håkan Lindholm.

Familjen var chockade efter beskjutningen, men kunde lämna vissa uppgifter till polisen.

Mannen i familjen är president i Divers MC i Malmö. Enligt uppgifter till Skånskan är Divers MC ett gäng inom "bikekulturen", fast utanför den kriminella "1%-världen". Divers MC har funnits i ungefär tolv år.

Under natten till fredagen gjorde polisen husrannsakningar i Bandidos lokal på Fortunavägen och i Divers MC:s lokal på Industrigatan. Dessutom syntes polispatruller utanför Hells Angels hus i Åkarp.
http://www.skanskan.se/article/20130118/MALMO/701189891/-/polisen-befarar-nya-mc-brak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar