tisdag 8 januari 2013

Flera nordvästskånska gängmedlemmar har under 2012 fastnat i Skatteverkets granskning av organiserad brottslighet och svart arbetskraft.

Under 2012 har en rad personer med koppling till den organiserade brottsligheten i regionen fått beslut om upptaxering från Skatteverket.

Bland personerna som fastnat i Skatteverkets nät finns personer med mer eller mindre tydliga band till organisationerna Bandidos, Outlaws, Black cobra och Syndicate legion.

Bakgrunden till att de fått Skatteverkets ögon på sig är att de finns med på en nationell lista över brottsaktiva personer som rikskriminalpolisen tagit fram.

Gemensamt för gängmedlemmarna är att de åkt på upptaxering eftersom de inte redovisat några inkomster alls.

En av nolltaxerarna är till exempel en man i 35-årsåldern. Enligt polisen är han en centralfigur i ett multikriminellt nätverk med koppling till Outlaws.

Mannen dömdes nyligen till åtta månaders fängelse för att ha försökt utpressa en företagare i Helsingborg. En av de andra som dömdes i samma mål var mc-gängets president.

Eftersom mannen inte lämnat några uppgifter för det granskade inkomståret 2010 har Skatteverket gjort en skönstaxering, där man bland annat tar upp mannens kostnader för de tre bilar han ägde under året och kostnader för boende. Myndigheten kom fram till att mannen minst måste ha haft en inkomst på 188 000 kronor under året och han är nu skyldig att betala skatt för den.
http://hd.se/skane/2012/12/31/gangmedlemmar-fast-i-skatteverkets/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar