torsdag 24 mars 2011

Ordførere mot Hells Angels

Budskapet ordførerne får fra dansk politi på konferansen er å konfrontere de kriminelle MC-miljøene framfor å gå i dialog med dem.
I Danmark er problemet med de kriminelle MC-klubbene større enn i Norge, og de har slitt med disse miljøene lengre enn i Norge.

Anbefalingene danskene kommer med etter mange tiår med MC-kriminalitet er samarbeid. Det sivile samfunnet og politiet må stå sammen om en felles strategi, der målet er å strupe både pengestrømmen og medlemsrekrutteringa til klubbene.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7562802 

 Danmark har bare i perioden august 2008-desember 2010 opplevd 158 skyteepisoder som kan knyttes til de kriminelle MC-klubbene i landet, der de toneangivende er Hells Angels og Bandidos. 10 er drept i voldsepisodene, og da snakker ikke engang dansk politi om noen MC-krig slik landet har opplevd to ganger tidligere, der de involverte har brukt både bilbomber og panservåpen.

Utgangspunktet er det samme hver gang; kamp om posisjoner og markedsandeler innenfor MC-kontrollert kriminalitet. MC-klubbene, i Danmark kalt ”rockere” driver med narkotikaomsetning, utpressing, bestillingstyverier, menneskehandel og prostitusjon, ifølge Nationalt etterforskningscentrum (NEC) – som tilsvarer danske Kripos.
http://www.aftenbladet.no/utenriks/1352930/MC-ekspansjonbrbekymrer_Kripos.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar