torsdag 3 mars 2011

Grundläggande rättigheter och jackor

Perusoikeudet ja jengiliivit

Översättning från finska till svenska

Om någon av myndighet, då polisen måste alltid grunda sig på lag. Även om en polis taktiska tillvägagångssätt skulle vara förnuftigt, allmänheten och godkänts av alla sidor för extra säkerhet. Men om det inte grundar sig på lag, kan den inte användas.

 
Enligt konstitutionen ledning av sitt eget beteende för att skydda grundläggande rättigheter och mänskliga rättigheter. Polisiära insatser är noggrant reglerade. Befogenheter och förbud måste alltid baseras strikt cap. 


Praktiska livet låg i polisen, ibland i svåra situationer. Det senaste exemplet på en symboler motorcykel gäng, det så kallade gäng jackor, användning. Polisen hade avlägsnat Helsingfors Mässcentrum, med sin användning av en Hells Angels - motorcykel jackor grund. Biträdande justitieombudsmannen ansåg färsk dom att polisen hade handlat fel. På grund av det faktum att polisens insatser inte grundade sig på lag. 


Kläder är en grundläggande rättighet. Det tillhör en privat liv skydd. Det är naturligtvis viktigt att alla får bära vad han vill. Vi har läst i olika europeiska länder förbjuder projekt, till exempel de olika religionerna av typiska kläder som slöjor. Det är en känsliga frågor. 


Säkerhet är en grundläggande rättighet. Är främst en lagstadgad Polisens uppgift att se till att allas rätt till liv, personlig frihet, integritet och säkerhet verklighet. 


Hittills allt klart. Finlands rättsväsendet har dock erkänt det hot som den organiserade brottsligheten utgör för allmän ordning och säkerhet. Det första kan brott skall, i princip styvare påföljd om den misstänkte har arbetat som grova brott för att organiserad grupp. Finland är också - delvis på grund av påverkan av internationella avtal - är förbjudna och straffbara deltagande i organiserad brottslig verksamhet. 


Finland har under de senaste åren - tyvärr - från den vanliga brottsliga verksamhet motorcykelgäng. Ligor konkurrerar med varandra. Deras inbördes väpnade uppgörelser har ofta uppträtt på offentliga platser på ett sådant sätt att helt utanför människor har varit i allvarlig fara. Jag tror att användningen av tunnuksellisten västar i publiken väcker en rad olika skäl, inklusive rädsla. Det finns goda skäl. 


Polisen kan ta bort den allmänna plats, till exempel en motorcykel på mässan, den person som utför orsakat betydande störning eller ett omedelbart hot mot allmän ordning och säkerhet. Platsen för avlägsnande är också möjligt om den personens hot eller andra beteende och deras tidigare beteende, är det troligt att en sådan risk föreligger. 


Allmän erfarenhet av gänget jackor tunnuksellisten Med ceremonin, som också har en rivaliserande gängmedlemmar, ökar möjligheten för en våldsam uppgörelse. Om hotet är mycket akut, till exempel, ja polisen kan stänga av och tömde hela mässområdet. 


Biträdande lösning innebär istället att gänget jackor användning av språket inte är möjligt eller västar personen som använder stolen avlägsnande, om han inte kan förutses utgöra en risk. Det räcker inte med den plats avlägsnande, nämligen att hans plats på västarna kan orsaka en betydande risk för andra.
 

Som jämförelse är Prison för anstalten möjligt att begränsa användningen av sina egna kläder i fängelse politik, övervakning eller säkerhetsskäl. På grundval av detta kan fängelse vara förbjudet kriminella organisationer och grupper, t.ex. motorcykelgäng, distinkt kläder att använda. Bestämmelse i motiveringen av användningen av västar för att orsaka konflikter och konkurrerande grupper av andra fångar kan uppleva sådana kläder som ett hot. 

Som jag redan påpekat, måste polisen följa all sin verksamhet, lagen. Dock bör lagen också garantera jämlikhet för alla. Jag tror att det inte är rimligt att gänget jackor förbjuda användningen av fängelset är de rättsliga kriterierna, men samma kan inte vara relevanta mässor såsom familjefester ingripa.
 

Ytterligare mer grundläggande fråga är, gör det, som vill visa alla delar av koncernen som inte följer gemensamma spelregler, utan tvärtom vill stå utanför lag och ordning, att ge alla samma grundläggande rättigheter som andra?

1 kommentar:

  1. Som vanligt!! även Polisen i Finland svamlar en jävla massa.
    Det har inte varit några skjutningar på FLERA år mellen MC KLUBBAR utan nu är det kriminella gäng med ryggmärken som skjuter på varandra.
    Det är ju en annan sak

    SvaraRadera