lördag 14 april 2018

Komikertrio gör SVT-serie om MC-gäng "på byn"

Komikerna Marcus Berggren, Carl Stanley och Henrik Nyblom har tidigare setts på humorscener och stand up-klubbar i hela landet. Nu är de aktuella med egenskriven humorserie på SVT.
Clint och Pinken bor i den lilla hålan Gräsvik och känner sig som totala loosers utan jobb och relationer.

Men när de får idén att starta ett eget MC-gäng hoppas de äntligen få lite respekt. Tyvärr går det sådär och de blir dessutom fiender med det farliga mc-gänget Gräsvik Cruisers.

Det är handlingen i den nya humorserien Motorcykelkriget som har premiär på SVT Play på torsdagen. Marcus Berggren har skrivit den tillsammans Carl Stanley och Henrik Nyblom.
– Det var en gammal god TV-idé som har cirkulerat runt lite. Gustaf Skördeman kom med originalidén. Till slut trillade den tillräckligt långt ner i pyramiden och vi åkte till Gran Canaria, skrev manuset, åkte hem och filmade. Nu är den plötsligt klar, säger Marcus Berggren.

Skådespelaren Lisbeth Johansson och komikerna Magnus Betnér och Kristoffer Appelquist har också roller i serien.

Komikertrion är flitiga humorskapare både på scen, i olika podcasts och i sociala medier. Men nu gör de en TV-serie för första gången.

Hur kommer det sig att ni tog detta steget?
– Man är ju skadad. Vi var ju ändå små på 90-talet och såg Hipp Hipp, Galenskaparna på vanliga gammal TV och kan sådana humorproduktioner utantill. Det är någonting med symbolvärdet som är så viktigt för en.

Motorcykelkriget

Clint och Pinken har startat ett eget mc-gäng. För att få nya medlemmar har de audition i Folkets hus i Gräsvik. När det rivaliserande gänget Cruisers MC får höra om planerna försöker gängets president Iceman hota dem för att de ska lägga ner. Men Clint blir bara sporrad. Äntligen någon som tar dem på allvar! www.svtplay.se/video/17592938/motorcykelkriget/motorcykelkriget-avsnitt-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar