torsdag 19 april 2018

Bandidos förlorade hela vapenlagret vid tillslaget

Bandidos i Stockholm har blivit av med sitt vapenlager.
Vid tillslaget hittade polisen stora mängder automatvapen, sprängmedel och narkotika.
– Vi har tagit i stort sett alla deras vapen, uppger en källa.

Enligt polisen skedde fyndet vid en rutinkontroll.
I ett parkeringsgarage, i ett bostadsområde i Skärholmen i södra Stockholm, hittade polisen söndagen den 8 april stora mängder automatvapen, sprängmedel och knark gömda i bilar.
En man i 20-årsåldern, tidigare ostraffad, greps efter fyndet och häktades några dagar senare för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.
Polisen gick tidigt ut med uppgiften om att vapengömman kan kopplas till ett kriminellt nätverk.

 

Bandidos vapengömma avslöjad

Expressen kan nu avslöja att vapengömman tillhörde mc-gänget Bandidos och även Bredängsnätverket, två gäng som samarbetar i den kriminella miljön i Stockholm.

Och nu har de två Stockholmsgängen fått problem.
– Vi har tagit i stort sett alla deras vapen, säger en källa till Expressen.

Vid tillslaget hittade polisen även sprängmedel, jaktvapen och  automatvapen "ämnade för att användas i krig", uppgav polisen efter tillslaget.
Det stora vapenfyndet sker i ljuset av en lång och blodig konflikt i södra Stockholm mellan

Bredängsnätverket och det rivaliserande Östberganätverket.
Bredängsnätverket har sin bas i stadsdelen Bredäng i södra Stockholm och har enligt uppgifter till Expressen nära och täta band till det av polisen kriminellt klassade mc-gänget Bandidos.
LÄS MER: Brödraskap övergår till iskalla maffiasvek 

 

Bredäng och Bandidos samarbetar

Enligt polisens kartläggning är flera av Bredängsnätverkets medlemmar även verksamma inom Bandidos eller dess undergrupp X-Team i Stockholm och Linköping. De tre Bandidos-männen har alla långa belastningsregister och är dömda för narkotikabrott, ekonomisk brottslighet och våldsbrott.

En av männen, en 30-åring verksam inom både X-Team i Linköping och Bandidos i Stockholm, dömdes bland annat 2013 för grov misshandel sedan han knivhuggit en berusad man under rockfestivalen Sweden Rock.

Orsaken: Festivalbesökaren hade på fyllan köpt en t-shirt som uttryckte Hells Angels-sympatier - något som gjorde 30-åringen så upprörd att han drog kniv och gick till våldsam attack.

Även övriga medlemmar inom Bredängsnätverket har omfattande brottshistorik som domineras av narkotikabrott och våldsbrott. Sedan åtminstone 2013 har det kriminella nätverket legat i en infekterad konflikt med Östberganätverket - en konflikt som hittills skördat fem liv.

Flera blodiga uppgörelser

Konflikten kan spåras till 2013 när ett parti kokain ska ha försvunnit från en av Bredängsnätverkets gömställen och misstankarna riktades mot en person inom Östberganätverket.

Juni 2013 skedde den första väpnade uppgörelsen i en gångtunnel. Det följdes av en dödskjutning mot en 22-årig Östbergamedlem senare samma år. Två dygn senare mördades en Bredängsmedlem. 2016 besköts en 18-åring inom Östberganätverket med automatvapen från en bil.

Biljakten, med vinande skott, ska ha gått i uppåt 150 kilometer i timmen på mindre vägar utanför Östberga.
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/bandidos-forlorade-hela-vapenlagret-vid-tillslaget/

För bara några månader sedan – i november förra året – trappades konflikten upp ytterligare då den den 28-årige ledaren för Bredängsnätverket mördades efter en biljakt i Bromma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar