fredag 25 februari 2011

Ingen fest på mc-klubben utan serveringstillstånd. Nu jävlas myndigheterna

Socialnämnden återkallade på onsdagen ett tillfälligt serveringstillstånd för en mc-klubb som skulle sälja alkohol på en inflyttningsfest i Linköping på lördag. Nu meddelar klubben att festen är inställd.

Socialnämndens ordförande Niklas Borg (M) betraktar åtgärden som ytterst ovanlig.

- Jag har aldrig tidigare varit med om att dra in ett givet tillstånd, säger han.
Mc-klubben har haft liknande tillfälliga serveringstillstånd i samband med tidigare fester utan att socialnämndens alkoholhandläggare vid sina tillsyner har sett tecken på att de skulle ha genomförts annat än i så slutna sällskap som lagen föreskriver.

I veckan upptäcktes att föreningen den här gången annonserat ut festen på lördag i sin Facebook-grupp och på några internetbaserade hemsidor.

- En fest med ett tillfälligt serveringstillstånd ska gälla en i förväg väl definierad grupp och får inte rikta sig till allmänheten. Nu kunde vi se att inbjudan via internet gått ut till 800 personer. När vi kollade sidorna hade ett 100-tal personer tackat ja. Sådan här marknadsföring är förbjuden, säger Niklas Borg.
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5545701&date=&menuids= 

Payback reder ut begreppet
SBM-anslutna klubbar och inbjudna” kommer även i fortsättningen att vara okay!  Inbjudningar utan dessa förbehåll, riktade mot ospecificerade grupper, via Facebookgrupper eller andra internetsidor kommer att medföra indragna eller uteblivna serveringstillstånd. 
http://www.payback.name/?p=1028#more-1028

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar