torsdag 13 juni 2013

Två unga män från Landskrona åtalas nu för att skjutit mot mc-gänget Bandidos utanför klubblokalerna på Planteringsvägen sommaren 2011.

Personerna som besköts har inte velat prata med polisen.

Männen, som i dag är 21 respektive 28 år, åtalas för försök till mord.

Det var strax efter midnatt den 30 juni 2011 som 15 skott avfyrades mot klubblokalerna på Planteringsvägen. Utanför stod en grupp personer. Ingen person träffades av kulregnet.

Utredningen har varit komplicerad och de två männen har varit frihetsberövade i olika perioder. I dag är bägge på fri fot. 28-åringen är internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro. 21-åringen försattes nyligen på fri fot av Helsingborgs tingsrätt, men är belagd med reseförbud.

Ingen av de personer som befann sig utanför Bandidos klubblokaler när skotten avlossades har velat medverka i polisens utredning.

– Det handlar ju om Bandidos och kanske är de inte så intresserade av att medverka i rättssamhället. De kanske hittar ett annat sätt att lösa det här. Men det står klart att det befunnit sig en grupp personer där som slängt sig på marken och sprungit och tagit skydd när det sköts, säger åklagaren Lars Danielsson.
http://hd.se/skane/2013/06/12/atalas-for-skotten-mot-bandidos/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar