onsdag 25 januari 2012

Yrkade fängelse för planer på sprängning

Efter två veckors förhandlingar kunde Kristianstads tingsrätt i dag sätta punkt för den gängkrigsrättegång som pågått i två veckor och som bland annat innefattar försök till sprängning och rån. Av säkerhetsskäl hölls förhandlingarna i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt.
Det var trångt på den lilla åhörarläktaren i säkerhetssalen. Många breda ryggtavlor och tatuerade hjässor trängdes bakom glasrutorna mot rätten.

Lite senare än de andra kom ägaren till den tatueringsstudio som åklagaren hävdar att de unga männen på andra sidan avgränsningarna hade planerat att spränga.

Iförd Hells Angels-väst kunde ägaren sitta och följa med när en sprängningsexpert visade vilka skador 10 kilo sprängmedel skulle ha haft på hans tatueringsstudio och på hans hem. Nu blev det ingen sprängning, men det hade varit lätt att bygga en bomb, menar åklagare Eva Norberg

Åklagaren yrkade på minst 3,5 års fängelse för den 24-årige ledaren för Syndicate legion som hon anser ha varit drivande i planeringen av sprängningen. Han står också åtalad för bedrägeri, rån och vapenbrott.

Hon yrkar på minst två år för hans närmaste medhjälpare.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4929544 

Sedan två veckor pågår en omfattande rättegång om gängbrottslighet i Kristianstadområdet. Tingsrättsförhandlingarna hålls i säkerhetssalen i Malmö och stämningen har stundtals varit hotfull. Idag är det dags för slutpläderingar.

Försök till sprängning, rån, narkotikabrott och dopingbrott är några av alla de åtalspunkter Tingsrätten i Kristianstad har gått igenom de senaste veckorna. På grund av det känsliga läget har man valt att förlägga rättegången till säkerhetssalen vid Malmö tingsrätt.

Flera av brotten har kretsat runt en tatueringsstudio i Kristianstad som drivs av ledaren för den kriminella grupperingen Red and white crew som är en undergrupp till Hells angels.

Ledaren för ett annat kriminellt gäng, Syndicate Legion besköts när han befann sig i en bil utanför  tatueringsstudion. En 19-årig gängmedlem som fanns med i bilen skottskadades. Gängledaren ska i ambulansen senare ha avslöjat planer på att spränga tatueringsstudion och ägarens hem. Men 19-åringen förde uppgifterna vidare till polisen som lyckades avstyra sprängningen. Tio kilo sprängmedel avsett för attentatet låg redan färdigt.

Tidigare ska även tre Syndicate legion-medlemmar ha rånat motståndargrupperingens ledare på en tröja med trycket Red and white crew. De har då hotat att döda gängledaren och hans anhöriga.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4927800

1 kommentar:

  1. Men nu är SL nerlagda .
    nu gråter de och deras närmaste på Flashback forumet om hur mycke stryk de har fått och om hur orättvist det har gått till.

    SvaraRadera