tisdag 24 januari 2012

Frykter MC-kaos hvis han hevner attentatet

KURLAND: Gladiators-president Frode Vinjarengen Smestad mener det er opplagt at attentatet mot ham er MC-relatert.

Gladiators MC skal ha varslet politiet om at de ikke er ute etter hevn etter at klubbpresidenten ble skutt midt inne i boligfeltet på Kurland 30. desember.
Skuddofferet selv, Frode Vinjarengen Smestad, frykter fullt MC-kaos om klubben gjengjelder skuddene.
– Vi har også meddelt politiet at vi ikke har til hensikt å hevne skytingen. Det er ingen i MC-miljøet som vil ha tilbake tilstandene som rådet med MC-krigen på 1990-tallet, så derfor vil vår klubb holde seg helt i ro og la politiet ta seg av saken, sier 43-åringen.

Nei til Mongols

Gladiators-presidenten har tidligere vært medlem av Hells Angels. Også flertallet av de rundt 70 Gladiators-medlemmene er tidligere medlemmer av Hells Angels, Outlaws eller Bandidos.
– Gladiators har et avklart forhold til disse klubbene, sier Lørenskog-mannen. 

I lørdagens Romerikes Blad uttalte kilder i politiet at etableringen til Mongols MC i Nes skaper frykt for krig mellom ulike kriminelle MC-gjenger. 
 
En kilde hevdet også at Gladiators regnes som et underbruk av Mongols.
– Denne kilden tar helt feil. Gladiators består vesentlig av tidligere medlemmer av Hells Angels, Outlaws og Bandidos. Vi ønsker å stå helt på egne bein og vil ikke bli forbundet med Mongols på noen måte. Ryktet om at vi skal være et haleheng til Mongols har forfulgt oss det siste året, men vi tar klart avstand fra det Mongols står for og vil ikke bli forbundet med den klubben på noen måte, sier Smestad.

http://www.rb.no/lokale_nyheter/article5895801.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar