måndag 7 mars 2011

Vad har hänt dig?

- Det är olyckor från det ena till det andra. Det finns dokumenterat från mer än en läkare.

De två ärendena i förvaltningsdomstolen är principiellt viktiga. Myndigheterna följer nu taktiken att försöka neutralisera den organiserade brottsligheten genom att slå till mot en känslig punkt, alltså plånboken.

Thomas Möller har, av polisen, pekats ut som symbol för det mer moderna, raffinerade yrkesförbrytandet – där det inte är brutala våldsdåd eller smutsig knarklangning till ungdomar som gäller.

I stället handlar strategin om att håva in mycket pengar på kort tid, med begränsade arbetsinsatser och utan alltför större risker.

Delar av Möllers kapital skall ha förvarats i First National Bank i Sydafrika. Han hävdar emellertid att de fyra kontona där har disponerats av Torgny Jönsson, en svindlare som 2008 fick sex års fängelse.

- Jag har bara lånat ut mina konton till honom. Det som funnits där är inte resultatet av någon näringsverksamhet, säger Thomas Möller enligt kammarrättsdomen.

Att han ändå haft tillgång till förhållandevis stora summor förklarar han med travvinster, antikvitetsförsäljning och rena gåvor som han fått.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.567029-ha-boss-far-skattesmall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar