torsdag 3 mars 2011

Svensk maffia 21:00 - 22:00 Torsdag TV4

Sista delen. Del 6 av 6. Man besöker Sjöbo som tog saken i egna händer när Bandidos ville etablera sig på orten. Hela samhället slöt upp och lyckades kasta ut gänget. Dessutom följer man med under en polisrazzia mot en motorcykelklubb i Västerås.

Det pågår en ständig maktkamp mellan den undre världen och det svenska rättsväsendet. Polisen mobiliserar mot gängen och gör allt för att bekämpa dem. Men hur lyckade är polisens satsningar mot de kriminella nätverken?



Det råder krig i Sverige. Dels mellan kriminella gäng, dels mellan gängen och samhället. I sex avsnitt går man på djupet och dissekerar den undre världen för att svara på frågan, vad är det som driver den och dess ledare?

Kampen mot gängkriminaliteten skildras genom de män och kvinnor, poliser och åklagare, som vägrar ge upp trots ständiga dödshot, sprängdåd och vetskapen om att vittnen helt plötsligt har försvunnit spårlöst. Det blir gripande människoöden, exklusiva bilder och fascinerande fakta. Bland annat följer man Freydon som kämpar för att hans son ska hålla sig borta från kriminalitet och gängvärlden.

Bakom dokumentärserien står journalisten Lasse Wierup, en av författarna till den mycket uppmärksammade boken Svensk maffia som kom ut 2007, i vilken han började sin kartläggning av de kriminella nätverken i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar