fredag 25 mars 2011

– Saken virker stygg

Daglig leder i Norsk Rockforbund, Line Endresen, mener Norway Rock Festival har blitt utsatt for et utidig press.

– Det er aldri riktig å drive maktutøvelse. Denne saken virker stygg for meg slik jeg har fått den presentert gjennom media. Jeg får håpe dialogen mellom arrangøren, kommunen og politiet har vært mer ryddig enn slik det fremstår utad, sier Endresen til fvn.no. 

HA velkommen

Sweden Rock Festival er Nordens største hard rock-festival. Pressesjef Martin Forssman sier medlemmer i 1%-klubber er velkomne til dem. Festivalen har egen mc-camp, og Forssman sier personer fra Hells Angels har deltatt på festivalen. Det har aldri skapt problemer. 

– Vi stenger ikke ute noen så lenge de kan oppføre seg. Det er de samme reglene for alle som ønsker å delta på festivalen, sier Forssman. 

Han mener samtidig at Kvinesdal kommune og politiet er i sin fulle rett til å utøve press på festivalen.
– Gir kommunen bidrag, så må de kunne stille slike krav til mottakere, sier Forssman. 

Gründeren bak Storåsfestivalen i Trøndelag, Sveinung Sundli, er svært kritisk til at Norway Rock har gitt etter for presset og stenger ute medlemmer i 1%-klubbene. 

– Det er særdeles lite rocka av en rockefestival å stenge ute rockerne, sier Sundli til fvn.no

Dresskode

Pressesjef i Hovefestivalen, Gaute Drevdal, sier deltakelse fra 1%-klubber aldri har vært noen problemstilling fordi festivalen har en helt annen musikkprofil og dermed et annet publikum.
– Når det er sagt er det vel ikke så mange som lar seg provosere hvis noen setter dresskode på invitasjonen når de inviterer til fest. Personlig ville jeg kanskje nølt litt med å bruke ordet diskriminering i denne sammenhengen, sier Drevdal. 

Heller ikke Øyafestivalen i Oslo har opplevd at de må ta grep for å utestenge spesielle festivaldeltakere. 

– Vi har aldri opplevd å ha hatt besøk av publikummere vi ikke ønsker tilbake. I utgangspunktet så ønsker vi å ha en festival som er åpen for alle. Har man betalt billett innen fristene, så er mange velkommen, sier PR-sjef Jonas Prangerød. 

Han mener det blir feil dersom myndigheter ønsker å overstyre festivalen. 

– Som utgangspunkt bør en konsertarrangør ha stor frihet til å skape sin egen identitet uten å bli presset utenfra, sier Prangerød. 

Buktafestivalen i Tromsø har en tydelig rockeprofil. Rundt 20.000 publikummere deltok i 2008. Festivalsjef Robert Dyrnes sier deltakelse fra 1%-klubber aldri har vært en problemstilling. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar