onsdag 23 mars 2011

Myndighetssamarbete slår hårt mot kriminella - Radio - repris

Polisens samarbete med flera myndigheter i kampen mot den organiserade brottsligheten har blivit en succé, visar en utredning som presenterades på en presskonferens i Rosenbad på fredagen. Under förra året ledde samarbetet till 23 insatser och att 56 grovt kriminella kunde dömas till fängelse.

Sedan 2009 samarbetar elva myndigheter i kampen mot den grova organiserade brottsligheten i Sverige, som till exempel de kriminella mc-gängen.

Samarbetet mellan till exempel Kronofogden och polisen ledde till att ett tiotal nyckelpersoner inom den organiserade brottsligheten kunde gripas och dömas till fängelse, något som inte hade varit möjligt utan detta samarbete.

- Tack vare att vi har ett strukturerat, gemensamt underrättelsearbete får vi en bra ingång till att starta förundersökningar. Men även Skatteverket och Kronofogdemyndigheten kan få underlag när man behöver säkra tillgångar, säger rikskriminalchef Klas Friberg, som leder samarbetet.

Under förra året gjordes totalt 23 insatser mot den organiserade brottsligheten. Dessa insatser ledde till att 56 personer kunde dömas till totalt 191 års fängelse. Publicerat: fredag 18 mars
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4408632

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar