onsdag 10 november 2010

Inget tyder på dataintrång i samband med bombhotet mot NSD. Det avslöjar Pär G Lindell för kuriren.nu. - Jag har inte fått några indikationer på att det skulle ha förekommit "hackning", säger åklagaren.

Bombhotet kom från polishuset enligt utredande åklagare!

Nättidningen Payback

För två veckor sedan skakades Norrbotten medias tidningshus av ett bombhot levererat via NSD:s webbplats. Dramat avslutades tolv timmar senare när polisen bombgrupp avblåste faran.

Några dagar senare slog nästan "bomb" ner: det hotfulla mailet hade skickats från en så kallade IP-adress stationerad i polishuset.

Ansvariga vid polismyndigheten förklarade inledningsvis att det fanns tre tänkbara förklaringar till hotbrevet: att IP-numret var felaktigt, att någon olovligen tagit sig in på polismyndighetens nät, så kallad "hackning", eller att hotet hade skickats av någon i polishuset.

Mycket tyder nu på det sistnämnda enligt Pär G Lindell.

- Jag har då inte fått några indikationer på att det skulle ha förekommit "hackning". Men det är mycket som ska gås igenom och här på förmiddagen har jag en ny kontakt med rikskrim angående utredningen, säger Lindell.

Rikskriminalens specialister fortsatte under tisdagen arbetet med att gå igenom de 35 datorer i polishuset i Luleå som var uppkopplade mot internet vid tidpunkten för bombhotet.

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/bombhotet-kom-fraan-polishuset-enligt-utredande-aaklagare-515238

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar