onsdag 24 november 2010

Duo dömdes för djurplågeri efter fårstölden i Eksta. 6,5 års fängelse för en av männen

De båda dömdes till långa fängelsestraff men då ingår annan, grövre brottslighet i domen som i går avkunnades av Södertörns tingsrätt. En 32-åring från Haninge dömdes till sju års fängelse och en 24-åring från Skärholmen till 6,5 års fängelse för, förutom två fall av djurplågeri, bland annat människorov, grov misshandel och försök till utpressning.

Södertörns tingsrätt konstaterar att det är alldeles uppenbart att duons behandling av fåret innebär att de gjort sig skyldiga till djurplågeri.

Tackans mun och ben tejpades ihop med silvertejp, djuret hängdes upp i benen på en träpinne och det fick knytnävsslag och slag med en käpp av en annan man. Den ursprungliga avsikten kan ha varit en annan än att släppa ut fåret i stan.

De båda döms även för ett annat fall av djurplågeri efter att ha skjutit en häst med elpistol, också den händelsen mobilfilmades. 

Förutom fårstölden döms 32-åringen för grov misshandel för att vid ett hyrt hus utanför Visby, när de brottades, ha tagit ett grepp runt en annan mans hals så att denne svimmade, också den händelsen filmades i en mobiltelefon.

Båda döms för misshandel efter att vid ett annat tillfälle ha hängt upp samme man i fötterna i en snara, vilket även skedde med andra som förlorade i kubbspel.
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6433817 

De båda männen avslöjades av sina mobiltelefoner

De slog av benet på Johan med ett baseballträ när han vägrade betala en påhittad skuld.
En häst plågades med elpistol.
Filmer i de dömda männens mobiler avslöjade den brutala brottsturnén.

Tänderna lossnade

Johan blev nerslagen och insläpad i en bil. Där slog 24-åringen honom upprepade gånger i ansiktet så att två tänder lossnade.
I ett skogsområde på Gålö utanför Stockholm slog 32-åringen ett baseballträ mot Johans underben, som gick av i 90 graders vinkel.
– Jag minns varenda sekund, säger han i dag – då trodde han inte att han skulle överleva.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8171113.ab

2 kommentarer:

  1. Vilka sjuka personer!! ett skott i nacken på båda det är den ändå rätta åtgärden

    SvaraRadera